Voor veel vakantieparken betekent het accepteren van contant geld extra administratieve handelingen. Maar omdat in deze branche nog gemiddeld 35 procent van alle betalingen contant wordt gedaan, is het een must om deze contante geldstroom efficiënt in te richten. Maar hoe kun je efficiënt omgaan met contante betalingen? Daarvoor zijn twee opties; een gesloten betaalsysteem aan de voorzijde, dus klantzijde of een cash recyclesysteem in de backoffice. Wij leggen als specialisten graag het verschil tussen beide opties uit.
Gesloten betaalsysteem
Een gesloten betaalsysteem wordt ingebouwd in de balie van de supermarkt, snackbar of receptie en wordt gekoppeld aan je POS systeem. Dit kan bijvoorbeeld met Booking Experts, MplusKASSA, Vectron, Unitouch, Bork, Jamezz, De Haan IT en Untill. De oplossing is klantvriendelijk en werkt zeer eenvoudig: de klant voert het contante geld in en het systeem geeft automatisch wisselgeld terug. De contante betaling wordt dus verricht zonder tussenkomst van een medewerker. Geen fouten meer met het teruggeven van wisselgeld, geen kassalades meer tellen én het geld zit veilig in het systeem.
Cash recyclesysteem
Een cash recyclesysteem staat in de backoffice. De traditionele kassa’s blijven bestaan, maar het opnemen en afstorten van kassa-lades wordt volledig geautomatiseerd. Zonder tussenkomst van een manager kan een medewerker binnen een halve minuut een kassa lade opnemen of afstorten en geld wisselen. Nooit meer geld tellen, al het geld veilig in de kluis en eventueel een directe koppeling naar je boekhoudpakket. Dit levert direct gemak en een besparing op!
Altijd en overal inzicht in je cash!
Met de bijbehorende Cikam Insight software is er overal en altijd met één druk op de knop een overzicht van alle transacties en is de actuele inhoud van het systeem te zien. Ook op afstand middels een app. Op deze manier kun je gemakkelijk je cash managen; je krijgt een melding als er wisselgeld bijgevuld moet worden of wanneer het systeem juist vol raakt en geleegd moet worden.