Afromen kassa: Geld tellen en controleren

Bij Cikam richten we ons op het efficiënter inrichten van geldverwerkingsprocessen. Een divers portfolio zorgt voor het controleren en verwerken van munten en biljetten.

Kassa afromen

Aan het eind van elke de dag of week blijft het controleren en tellen van contant geld een vraag vanuit de retail. Daarom heeft Cikam diverse systemen in haar portfolio die deze vraag faciliteren en een alternatief bieden op handmatig geld tellen en controleren.

Geld tellen kan handmatig, maar het automatiseren van contant geld heeft veel voordelen: Het bespaart u veel tijd en het voorkomt menselijke fouten of diefstal. Ook zorgt het voor een enorme rust voor de ondernemer wanneer geldverwerking  geautomatiseerd word. Hierdoor verdwijnt de verantwoordelijkheid en het continue opletten op het kasgeld. op geldverwerking Uw kassa lades kloppen daardoor altijd waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over een kasverschil. Bankbiljetten kunt u gemakkelijk laten tellen door een bankbiljettenwaardetelsysteem.  Met de Cikam Omega kunt u munten en biljetten tellen door middel van een weegsysteem. Om te voorkomen dat u valse bankbiljetten aanneemt, is een bankbiljettencontrolesysteem naast uw kassa aan te raden. Door het automatiseren van geldverwerking omtrent geld zorgt het voor veel rust, overzicht en efficiëntie in uw onderneming of organisatie.

 

Betaal- en weegsystemen

De verschillende systemen voor geldverwerking zijn allemaal gericht op veiligheid en snelheid van betalingen en geldverwerking. De keuze uit systemen en software is heel breed en divers bij Cikam. Van een easy weegsysteem om de kassa af te romen en te controleren naar een volledig gesloten betaalsysteem voor de frontoffice. Vind de passende optie voor de geldverwerking van jouw onderneming, zaak of organisatie door het portfolio van systemen te bekijken.

In de praktijk

 • Uitdaging
  Veilig en simpel kassasysteem voor alle medewerkers
 • Doelstelling
  Systeem vinden waar medewerkers met een beperking mee kunnen werken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X

Met de Cikam Easy Cash TA-X hoeft onze caissière niet meer te rekenen, want het systeem geeft feilloos wisselgeld terug. Dat maakt het mogelijk om een ander type medewerker in te zetten bij de kassa, bijvoorbeeld medewerkers met een beperking, of liever gezegd met andere talenten.

Evert de Boer, HEMA Noordwijkerhout,
 • Uitdaging
  Veiligheid verbeteren
 • Doelstelling
  Diefstal voorkomen
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Compact

"Ik vind het een mooi en veilig systeem en natuurlijk coronaproof! Maar dat is een bijkomend voordeel geweest. Diefstal was de voornaamste reden om een Cikam Easy Cash systeem aan te schaffen. Het geeft mij als ondernemer rust dat het contante geld nu veilig is opgeborgen!”

Koos Deurloo, De Putse Vishandel,
 • Uitdaging
  Veiligheid verhogen
 • Doelstelling
  Niet meer aan het geld komen
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X

“Het systeem werkt perfect. Er komt geen medewerker aan te pas, en het geld belandt meteen veilig in het systeem. Daar kan niemand bij. Het werkt dus de veiligheid in de hand. Maar het voorkomt ook interne fraude. Immers, onze medewerkers komen niet meer in contact met het geld. Iets dat bovendien wel zo hygiënisch is, zeker in coronatijd.”

Ronald Riecker, Primera Lelystad,
 • Uitdaging
  Wat vinden de klanten ervan?
 • Doelstelling
  Contante geldstroom verbeteren
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Compact

“De Cikam Easy Cash compact werkt heel snel en nauwkeurig en is super handig. Zelfs oudere mensen kunnen ermee werken en vinden het ook leuk. Ik ben er echt blij mee!”

Arjan Schuurman, Banketbakkerij van de Vrande,
Kelly Karsemeijer

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking.