Cash recyclesystemen (backoffice)

Bij Cikam richten we ons op het efficiënter inrichten van geldverwerkingsprocessen. Door middel van cash recyclesystemen kan automatisch wisselgeld voor de startlade of portemonnee uitgeven worden. Gedurende de shifts kan er gewisseld worden en aan het einde van de shift kan er binnen enkele seconden de kassa lade of portemonnee in het cash recyclesysteem worden afgestort. Nooit meer een kassa lade tellen en nooit meer open geld.

Cash recycle systeem

Met een cash recycle systeem van Cikam zorgt u voor een efficiënt ingericht geld verwerkingsproces. Wij maken gebruik van gesloten afstort systemen die automatisch wisselgeld voor de start lade of portemonnee verzorgen. Tijdens de shifts kan er onbeperkt worden gewisseld en aan het einde van de shift kan zonder moeite de gehele inhoud van de kassa of portemonnee in het cash recycle systeem worden afgestort. Het tellen van de kassa behoort tot de verleden tijd.

 

Succes cases

 • Uitdaging
  Tijd besparen op het tellen van geld
 • Doelstelling
  Wennen aan een nieuwe manier van werken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash MDX

“Wij vinden het echt een heel fijn systeem, heel efficiënt. Voorheen moest de manager ’s avonds alle kassa’s tellen en voor de volgende dag weer klaar maken. Nu kan elke medewerker zelfstandig met een eigen inlogcode hun kassa lade opnemen en afstorten, ook vakantiekrachten. Dit scheelt echt uren werk. Daarnaast is het ook fijn dat we alles per persoon kunnen terugzien, bijvoorbeeld bij een kasverschil. Dat inzicht en de efficiëntie geeft ons veel rust!”

Anne-Sophie Kat, Camping De Kleine Wolf,
 • Uitdaging
  Tijd besparen op administratieve handelingen
 • Doelstelling
  Gehele workflow moest aangepast worden
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash MDX

De Cikam Easy Cash MDX is een goede toevoeging aan onze workflow aangezien wij als bedrijf sterk aan het automatiseren zijn. Handmatig kassa's tellen is niet meer van deze tijd en door het nieuwe systeem overbodig. Het systeem werkt prettig, snel en secuur.

Kampeerdorp de Zandstuve,
 • Uitdaging
  Inzicht in de cashflow
 • Doelstelling
  Nauwkeurig inzicht in de cijfers
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TD

Sinds wij de Cikam Easy Cash TD in gebruik hebben is er op onze financiële afdeling geen contant geld meer te vinden en heeft men de gehele cashflow via de "backoffice" geheel inzichtelijk, wat naast tijdsbesparing en veiligheid ook de nauwkeurigheid van cijfers bevordert.

Frans Veenstra, Preston Palace,
 • Uitdaging
  Efficiënte verwerking van cash geld
 • Doelstelling
  Processen moeten gewijzigd worden
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash MD

Het contante geld circuleert in ons eigen hotel, waardoor ik nog maar zelden geld hoef te bestellen. Ook hebben we minder transporten nodig. Dat scheelt ons niet alleen administratieve tijd, maar ook de nodige kosten.

Mirjam de Bos, Novotel Amsterdam Schiphol Airport,
 • Uitdaging
  Veilig geldtransport
 • Doelstelling
  Contant geld veilig en flexibel verwerken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash systemen

Wij servicen al vele jaren Cikam systemen voor een groot aantal en vrij diverse klanten. Nooit een ontevreden woord gehoord van onze klanten, integendeel, de markt wordt groter en groter. Het voordeel van een Cikam systeem: "Je kunt zelf kiezen voor een betrouwbare leverancier en een onafhankelijke geld- en waardetransporteur".

Ron Mazer, VTS Geld- en Waardetransport,

Bekijk Cikam Easy Cash MDX

Na de laatste klant is de kassa geteld

Na een lange drukke dag is het tellen van het geld het laatste waar je op zit te wachten. Snel naar huis is de nummer 1 prioriteit van uw personeel. Met onze cash management systemen is geld tellen verleden tijd. Wij registreren wat er binnenkomt en wat er uit gaat. Uw dagelijkse kas rapportage wordt direct automatisch opgemaakt, zonder dat er menselijke handen aan te pas komen. Ook heeft niemand meer haast aan het eind van de dag omdat de kassa nog moet worden geteld.

Verhogen van de veiligheid

Waar contant geld aanwezig is bestaat altijd de kans dat er frauduleuze handelingen kunnen plaatsvinden. Denk aan het terugwisselen van eigen bonnetjes of het bewust stelen van geld. Als eigenaar moet je er niet aan denken. Door onze gesloten kassasystemen en de cash recycle systemen van Cikam verminder je de kans op fraude.

Realtime inzicht, controle en het optimaliseren van de cash voorraad

Via onze software heeft u direct zicht op het verloop van de dag. Daarnaast registreert het systeem de cash voorraad. Zo weet u wanneer van een bepaald munt- of briefgeld dreigt op te raken. Hier kan slim op worden ingespeeld en zit u nooit meer zonder contant geld

Contact opnemen

Cash management software: Cikam Insight

Voor alle cash recycle systemen van Cikam is speciale software ontwikkeld: Cikam Insight. Door deze software heeft u overal en altijd toegang tot het systeem en inzicht in uw cash, zelfs op afstand. In het onderstaande filmpje worden kort de voordelen van Cikam Insight voor ondernemers toegelicht.

 

Elisabeth Beuningh

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking.

 • Wanneer je op versturen drukt, ga je akkoord met onze privacy policy.