Cash Management Systeem

Met een cash management systeem van Cikam zorgt u voor een efficiënt ingericht geld verwerkingsproces. Wij maken gebruik van gesloten afstortsystemen die automatisch wisselgeld voor de start lade of portemonnee verzorgen. Tijdens de shifts kan er onbeperkt worden gewisseld en aan het einde van de shift kan zonder moeite de gehele inhoud van de kassa of portemonnee in het cash management systeem worden afgestort. Het tellen van de kassa behoort tot de verleden tijd.

In de praktijk

 • Uitdaging
  Tijd besparen op het tellen van geld
 • Doelstelling
  Wennen aan een nieuwe manier van werken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash MDX

“Wij vinden het echt een heel fijn systeem, heel efficiënt. Voorheen moest de manager ’s avonds alle kassa’s tellen en voor de volgende dag weer klaar maken. Nu kan elke medewerker zelfstandig met een eigen inlogcode hun kassa lade opnemen en afstorten, ook vakantiekrachten. Dit scheelt echt uren werk. Daarnaast is het ook fijn dat we alles per persoon kunnen terugzien, bijvoorbeeld bij een kasverschil. Dat inzicht en de efficiëntie geeft ons veel rust!”

Anne-Sophie Kat, Camping De Kleine Wolf,
 • Uitdaging
  Inzicht in de cashflow
 • Doelstelling
  Nauwkeurig inzicht in de cijfers
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TD

Sinds wij de Cikam Easy Cash TD in gebruik hebben is er op onze financiële afdeling geen contant geld meer te vinden en heeft men de gehele cashflow via de "backoffice" geheel inzichtelijk, wat naast tijdsbesparing en veiligheid ook de nauwkeurigheid van cijfers bevordert.

Frans Veenstra, Preston Palace,
 • Uitdaging
  Veilig geldtransport
 • Doelstelling
  Contant geld veilig en flexibel verwerken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash systemen

Wij servicen al vele jaren Cikam systemen voor een groot aantal en vrij diverse klanten. Nooit een ontevreden woord gehoord van onze klanten, integendeel, de markt wordt groter en groter. Het voordeel van een Cikam systeem: "Je kunt zelf kiezen voor een betrouwbare leverancier en een onafhankelijke geld- en waardetransporteur".

Ron Mazer, VTS Geld- en Waardetransport,
 • Uitdaging
  Meer inzicht en controle krijgen op contant geld
 • Doelstelling
  Gehele workflow moest aangepast worden
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TD

“Het Cikam Easy Cash recyclesysteem bevalt echt heel goed. We hebben nu al het contante geld op één plek. Dat geeft ons inzicht en controle en het geld zit meteen veilig opgeborgen in een kluis. Onze medewerkers kunnen zelfstandig hun kassa-lade opnemen en afstorten. Daarnaast bespaar ik ook nog eens minstens 3 à 4 uur per week omdat ik geen geld meer hoef te tellen. We kunnen niet meer zonder!”

Gerrit-Jan Hagedoorn, Vakantiepark Beerze Bulten,
 • Uitdaging
  Automatiseren van de geldverwerking
 • Doelstelling
  Gastvrijheid van de gasten moet voorop staan
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash M

We hebben gekeken hoe we de geldverwerking kunnen verbeteren. Want hoe kleiner het takenpakket van onze medewerkers, hoe meer tijd zij kunnen besteden aan onze gasten. Ook zorgt het systeem voor meer vertrouwen en transparantie. Het geeft medewerkers een veilig gevoel dat alles wat ze doen geregistreerd staat.

Martijn van der Valk, Hotel Kasteel Bloemendal,

Na de laatste klant is de kassa geteld

Na een lange drukke dag is het tellen van het geld het laatste waar je op zit te wachten. Snel naar huis is de nummer 1 prioriteit van uw personeel. Met onze cash management systemen is geld tellen verleden tijd. Wij registreren wat er binnenkomt en wat er uit gaat. Uw dagelijkse kas rapportage wordt direct automatisch opgemaakt, zonder dat er menselijke handen aan te pas komen. Ook heeft niemand meer haast aan het eind van de dag omdat de kassa nog moet worden geteld.

Verhogen van de veiligheid

Waar contant geld aanwezig is bestaat altijd de kans dat er frauduleuze handelingen kunnen plaatsvinden. Denk aan het terugwisselen van eigen bonnetjes of het bewust stelen van geld. Als eigenaar moet je er niet aan denken. Door onze gesloten kassasystemen en de cash management systemen van Cikam verminder je de kans op fraude.

Realtime inzicht, controle en het optimaliseren van de cash voorraad

Via onze software heeft u direct zicht op het verloop van de dag. Daarnaast registreert het systeem de cash voorraad. Zo weet u wanneer van een bepaald munt- of briefgeld dreigt op te raken. Hier kan slim op worden ingespeeld en zit u nooit meer zonder contant geld

 

Cash management software: Cikam Insight

Voor alle cash management systemen van Cikam is speciale software ontwikkeld: Cikam Insight. Door deze software heeft u overal en altijd toegang tot het systeem en inzicht in uw cash, zelfs op afstand. In het onderstaande filmpje worden kort de voordelen van Cikam Insight voor ondernemers toegelicht.

Elisabeth Beuningh

Denkt graag mee op het gebied van cash management.