Gesloten betaalsystemen (frontoffice)

Gemiddeld 35% van het aantal betalingen is contant. Hoe gaat u slim en veilig met contant geld om? De oplossing is een gesloten betaalsysteem gekoppeld aan uw kassa. Een klantvriendelijke oplossing en zeer eenvoudig om mee te werken. Contant geld wordt ingevoerd en het systeem geeft automatisch het juiste wisselgeld terug.

Gesloten Betaalsysteem

Het werken met contant geld brengt veel verschillende risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn te vermijden met de producten en diensten van Cikam. Een gesloten betaalsysteem zorgt voor meer hygiëne, veiligheid én tijdsbesparingen binnen uw bedrijf. Wij zorgen voor een efficiënter én veiliger werkproces.

Klantcase Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes

Succes cases

 • Uitdaging
  Snelle en hygiënische verwerking van cash geld
 • Doelstelling
  Kwaliteit en betaalgemak hooghouden
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X en Mini

Mensen moeten hier kunnen kijken, ruiken, proeven, leren. Het moet hier de Efteling zijn. Alles moet kloppen, tot in de kleinste details. Ook met betalen en daarom hebben we meerdere Cikam Easy Cash systemen. Dat past bij ons concept; makkelijk, snel, veilig, vriendelijk en hygiënisch.

Robèrt van Beckhoven, bij Robèrt,
 • Uitdaging
  Kasverschillen verminderen
 • Doelstelling
  Kasverschillen verminderen en efficiëntie verhogen
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X

Het systeem werkt echt fantastisch! Hygiëne en veiligheid is het sleutelwoord en ik realiseer een besparing in de zin van tijd door de snelheid waarmee ik nu de kas opmaak. Mijn klanten zijn allemaal positief en ik verkoop meer doordat de klanten langs de toonbank naar het Cikam systeem lopen en de rest van het assortiment zien liggen. Ik had het systeem echt veel eerder moeten kopen!

Jacco Rodenburg, Keurslagerij Rodenburg,
 • Uitdaging
  Veilig en simpel kassasysteem voor alle medewerkers
 • Doelstelling
  Systeem vinden waar medewerkers met een beperking mee kunnen werken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X

Met de Cikam Easy Cash TA-X hoeft onze caissière niet meer te rekenen, want het systeem geeft feilloos wisselgeld terug. Dat maakt het mogelijk om een ander type medewerker in te zetten bij de kassa, bijvoorbeeld medewerkers met een beperking, of liever gezegd met andere talenten.

Evert de Boer, HEMA Noordwijkerhout,
 • Uitdaging
  Veiligheid verhogen
 • Doelstelling
  Niet meer aan het geld komen
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X

“Het systeem werkt perfect. Er komt geen medewerker aan te pas, en het geld belandt meteen veilig in het systeem. Daar kan niemand bij. Het werkt dus de veiligheid in de hand. Maar het voorkomt ook interne fraude. Immers, onze medewerkers komen niet meer in contact met het geld. Iets dat bovendien wel zo hygiënisch is, zeker in coronatijd.”

Ronald Riecker, Primera Lelystad,
 • Uitdaging
  Proces rondom contant geld verbeteren
 • Doelstelling
  Sneller geld tellen
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Compact

“Wij en onze klanten, zijn heel enthousiast over het systeem. Velen kiezen er soms voor om contant te betalen, zodat ze kunnen zien hoe het werkt. Ook tijdens de corona was het fijn dat klanten via het systeem konden betalen en er geen handcontact meer was. Het grootste voordeel is dat we aan het einde van de dag geen kassa’s meer hoeven te tellen en geen fouten meer kunnen maken. Als de winkel sluit, kunnen wij ook direct naar huis!"

Corina Ouwersloot, Kringloopbedrijf Delft,

Bekijk de Cikam Easy Cash TA-X

Geen open geld en voorkom diefstal!

Door de gesloten betaalsystemen van Cikam is er geen “open geld” meer.  Dit creëert een veilig gevoel bij uw medewerkers en klanten. Na betaling zit het geld achter slot en grendel. Dit heeft een preventieve werking en er kan ook geen greep meer uit de kassa gedaan worden. Een win-win situatie voor zowel de klant als ondernemer.

Vermijd kasverschillen; geld tellen is verleden tijd

Alle betalingen op het gesloten betaalsysteem worden geregistreerd en zijn in de software in te zien en via rapporten op te vragen. Fouten tijdens het afrekenen en het geld tellen na afloop van de shift zijn verleden tijd. Zo heeft heb je meer tijd voor de klanten.

Voorkom betalingen met vals geld!

De gesloten betaalsystemen werken met echtheidsdetectie en herkennen vals geld. Zo wordt het personeel daar niet mee belast en heeft het een preventieve werking om met vals of verdacht geld te betalen. Ons systeem zal het weigeren. Zo houdt u vals geld buiten de deur!

Verbetering van de hygiëne

Ons gesloten betaalsysteem laat de klanten betalen zonder dat de medewerkers met contant geld in contact komen. Zo kan iedereen contactloos contant betalen. Zeker als er met versproducten wordt gewerkt is dit een prettig idee. De klanten zullen het zeker waarderen.

Meer tijd voor de klant

Werken met een gesloten betaalsysteem geeft het personeel een rustig moment als er afgerekend moet worden met de klanten. Geen wisselgeld zoeken en teruggeven, maar juist aandacht voor de klant, de gekochte producten kunnen ingepakt worden met een glimlach. Binnen de retail gaat het juist om aandacht aan de klanten, persoonlijk contact is waar het om draait. Verhoog de service aan de klant door de klant contactloos contant te laten betalen.

Overal inzicht in uw cash betalingen

Voor alle Cikam Easy Cash systemen heeft Cikam speciale software ontwikkeld: Cikam Insight. Met deze software kan het systeem beheerd worden en krijg je altijd en overal (ook op afstand) inzicht in de cash. In het volgende filmpje wordt kort uitgelegd welke voordelen het Cikam Insight platform heeft voor ondernemers.

Contact opnemen

 

  

Elisabeth Beuningh

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking

 • Wanneer je op versturen drukt, ga je akkoord met onze privacy policy.