Bestelzuilen

Een stand-alone bestelzuil en/of meerdere bestelzuilen op een rij. Je ziet ze meer en meer en in allerlei verschillende branches. Door het tekort aan personeel dienen winkels continue te innoveren. Maar hoe ga je om met contante betalingen? Uit onderzoek blijkt dat in 2021 nog circa 25% van de aankopen contant werden afgerekend. Maak jij nog geen gebruik van een bestelzuil? Of maak jij gebruik van een bestelzuil zonder cash-acceptatie? Dan loop je misschien wel omzet mis!

Bestellen zonder kassamedewerker

Door het koppelen van de automatische betaalsystemen en bestelzuilen is het zelfs mogelijk geworden om zonder kassamedewerker te gaan werken, er kan immers met zowel contant als pin worden betaald. Alle bestellingen worden dan direct naar de keuken gestuurd. Dit is vele malen efficiënter en natuurlijk kostenbesparend. Want een bestelzuil kan 24 uur werken en is nooit ziek. 

bestelzuilen cash & card
bestelzuilen Cikam

Contant betalen bij bestelzuil

Bij bestelzuilen en digitaal betalen denkt men vaak aan afrekenen met pin. Maar door het koppelen van een gesloten betaalsysteem met een bestelzuil kunnen klanten zowel met pin als contant betalen. Een snelle en volledig vrije keuze voor de afrekening van het product. Er is namelijk nog steeds een groep mensen die wel nog de voorkeur geeft aan cash betalen, en daarom zorgen de gesloten betaalsystemen van Cikam ervoor dat beide opties mogelijk blijven.

Bestelzuilen broodzaak
bestzuilen van cikam
Bestelzuilen pad thai
bestelzuilen cikam

 

Hygiëne en veiligheid

Naast de voordelen van het inzetten van minder personeel, is een bestelzuil ook een zeer hygiënische en veilige optie. Doordat er geen sprake is van fysiek contact met een medewerker kunnen er geen bacteriën worden overgedragen door bijvoorbeeld het overgeven van contant geld. Daarnaast komen medewerkers minder vaak of zelfs helemaal niet in contact met geld waardoor een gesloten betaalsysteem de veiligheid binnen een organisatie omtrent betalingen vergroot. Ook zorgt een gesloten betaalsysteem er voor dat diefstal wordt ontmoedigd.

Gemak voor de klant

Niet alleen voor werkgevers is een bestelzuil een uitkomst. Ook voor klanten werkt een bestelzuil zeer gebruiksvriendelijk. Afbeeldingen geven duidelijk de producten weer en men kan gemakkelijk door productbladen heen swipen. Verkeerd bestellen en/of het verkeerd begrijpen van de kassamedewerker kan niet meer voorkomen aangezien zij zelf bestellen.

Zijn de gesloten betaalsystemen van Cikam te koppelen met iedere bestelzuil?

Wij werken samen met verschillende partners. Samen met onze partners nemen wij de regie uit handen. Wij plaatsen, installeren en zorgen dat de gehele oplossing werkt. We koppelen ons systeem met de software via een van onze partners (bijvoorbeeld Jamezz, Leqqr, TSG Nederland) en kiezen samen een kiosk uit (bijvoorbeeld van Qiox, PanOston, Prestop, Diz) die past binnen de uitstraling van het bedrijf.

Voor welke branche zijn bestelzuilen geschikt?

Bestelzuilen of kiosken kennen we met name van fastfood restaurants. Deze profiteren van het feit dat de consumenten vaak vatbaar zijn voor de verleiding om iets extra’s te bestellen. Want als we mogen kiezen en we krijgen rustig de tijd, dan maken we daar gretig gebruik van. Maar naast fastfood restaurants is een bestelzuil ook zeer toepasbaar in andere branches. Branches waarbij je bijvoorbeeld een toegangskaartje moet kopen zoals bioscopen, musea, stations etc. Ook in de toeristische sector neemt de vraag toe, omdat het aantrekkelijk is om extraatjes te verkopen bij een rondleiding of tour.

bestelzuil; Qiox; bestelscherm; zelfservice kiosk; kiosk; cikam; bestellen via scherm; bestelscherm; selfserviceBestelzuilen in fastfoodrestaurant

Maak je bestelzuil persoonlijk

De bestelzuilen kunnen echt als een mooi presentatiemiddel worden ingezet. Zowel het meubel zelf als de presentatie op het scherm. De bestelzuil is namelijk real time aan te passen met het laatste aanbod of een nieuwe aanbieding. Het aanbod kun je perfect aanpassen aan wat de klant wil zien, gebaseerd op zijn keuzes. Tevens heb je de mogelijkheid om iedere bezoeker uniek aan te spreken, met eigen bestelhistorie en aanbiedingen. Dat gaat een persoonlijke medewerker niet overtreffen!

Informatie aanvragen over bestelzuilen

In de praktijk

 • Uitdaging
  Zo hygiënisch mogelijk een nieuwe zaak openen
 • Doelstelling
  Op een hygiënische manier met contant geld omgaan.
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Mini automatisch kassasysteem

“Hygiëne en veiligheid waren voor ons de voornaamste redenen voor aanschaf, maar natuurlijk ook om eventuele kas tekorten te voorkomen. Het is ook leuk om te zien dat de medewerkers het best wel 'stoer' vinden om tegen de klanten te zeggen dat ze hun geld in het systeem mogen invoeren. Ze zijn er best trots op en het straalt tegelijkertijd professionaliteit uit. Maar ook de klanten reageren verrast en positief. We zijn er dus blij mee!"

Wok to Go Kanaalstraat, Utrecht,
 • Uitdaging
  Veilig en simpel kassasysteem voor alle medewerkers
 • Doelstelling
  Systeem vinden waar medewerkers met een beperking mee kunnen werken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X

Met de Cikam Easy Cash TA-X hoeft onze caissière niet meer te rekenen, want het systeem geeft feilloos wisselgeld terug. Dat maakt het mogelijk om een ander type medewerker in te zetten bij de kassa, bijvoorbeeld medewerkers met een beperking, of liever gezegd met andere talenten.

Evert de Boer, HEMA Noordwijkerhout,
 • Uitdaging
  Veiligheid verbeteren
 • Doelstelling
  Diefstal voorkomen
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Compact

"Ik vind het een mooi en veilig systeem en natuurlijk coronaproof! Maar dat is een bijkomend voordeel geweest. Diefstal was de voornaamste reden om een Cikam Easy Cash systeem aan te schaffen. Het geeft mij als ondernemer rust dat het contante geld nu veilig is opgeborgen!”

Koos Deurloo, De Putse Vishandel,
 • Uitdaging
  Hygiëne verbeteren
 • Doelstelling
  Niet meer aan het geld komen
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Compact

“We werken al jaren met een gesloten betaalsysteem en zijn er heel blij mee. Ook de klanten. Want onze medewerkers raken niet meer het geld en het voedsel aan, dus dat is veel hygiënischer. Daarnaast gaat het afrekenen met het systeem heel snel, dus dat levert ons echt tijdwinst op! Het systeem is gekoppeld met de kassasoftware van NTF, dus daarvanuit kunnen we gemakkelijk het systeem bedienen. Kortom, alleen maar voordelen.”

Maico Visser, Snackhouse LOBO,
 • Uitdaging
  Veiligheid verhogen
 • Doelstelling
  Niet meer aan het geld komen
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X

“Het systeem werkt perfect. Er komt geen medewerker aan te pas, en het geld belandt meteen veilig in het systeem. Daar kan niemand bij. Het werkt dus de veiligheid in de hand. Maar het voorkomt ook interne fraude. Immers, onze medewerkers komen niet meer in contact met het geld. Iets dat bovendien wel zo hygiënisch is, zeker in coronatijd.”

Ronald Riecker, Primera Lelystad,
Elisabeth Beuningh

Denkt graag mee met het koppelen van bestelzuilen en betaalsystemen.

 • Wanneer je op versturen drukt, ga je akkoord met onze privacy policy.