Gesloten betaalsysteem onderdeel van POS
Onze gesloten betaalsystemen zijn een mooie toevoeging op de POS en kunnen gemakkelijk gekoppeld worden aan een kassasysteem. Hierdoor worden ook de contante betalingen geautomatiseerd en geregistreerd. De voordelen hiervan zijn:
Welke POS partners hebben hun kassasysteem al gekoppeld?
Inmiddels zijn er al 23 POS leveranciers waarmee onze gesloten betaalsystemen al volledig direct gekoppeld kunnen werken, te weten: Acta Blue, Acrelec, Bork Horeca (Trivec), Centric, Countr, Cow Hills, De Haan, DIGI, EB Pos, Fritec (Prompt), Jamezz, JCC, Leqqr, Marti-Orbak (ook via Evers Kassasystemen), MplusKASSA (ook via Evers Kassasystemen, KassaNet Pieterse, STN Kassasystemen, KassaNet Nuus, Weka kassasystemen en LEZA), NTF, Povis, Software Support Nederland, Tokheim/TSG Nederland, Unitouch (ook via Biesbroeck Automation en Martens Kasregisters), Untill (ook via adnamics, Janssens Kassasystemen), Valk Solutions, Vectron (ook via KassaNet Nuus en KassaNet Pieterse).
Het scannen van bonnen
Met andere POS partners kunnen we samenwerken middels een indirecte koppeling. Dan activeren we de betaling door het scannen van een bon. Dit zijn de volgende partners: Avery Berkel, Bizerba, DIGI, Mettler-Toledo, WEDA.
Overal en altijd inzicht in je cash
Door het direct of indirect koppelen van het kassasysteem met een gesloten betaalsysteem worden alle transacties in een keer inzichtelijk, niet alleen de pin transacties, ook de transacties met contant geld. Middels een app heb je voortaan altijd en ook op afstand inzicht in alle transacties en de actuele inhoud van het systeem.
Bekijk onze software
Wat als mijn POS partner nog geen koppeling heeft?
Door middel van onze API kan er binnen 5 dagen een koppeling geschreven worden met elke willekeurige POS. Een API is een set aan definities waarmee het kassasysteem direct met het gesloten betaalsysteem communiceert. Het dient als een interface tussen de software applicatie(s) en de hardware van Cikam. Met een API-key kan je eenvoudig contante betaalopdrachten verwerken, zonder benodigde kennis van de complexiteit van de systemen.
Welk kassasysteem is voor mij geschikt?
Heb je nog geen kassasysteem gekozen of wil je overstappen naar een andere kassaleverancier, dan kan dat een hele zoektocht zijn. Er zijn namelijk heel veel POS leveranciers. Een aantal kassasystemen zijn specifiek op een bepaalde branche gericht, dat kan de keuze wellicht iets verkleinen. Echter de meeste kassasystemen zijn voor meerdere, zo niet alle, branches geschikt. Cikam staat hier onafhankelijk in en zal niet specifiek een kassasysteem adviseren. Maar wil je jouw kassasysteem koppelen aan een gesloten betaalsysteem, dan is het wel zinvol om een POS leverancier te kiezen waarmee we al een koppeling hebben. Niet alle koppelingen hebben dezelfde en evenveel functionaliteiten. Daarover kunnen wij je wel informeren.
Waar moet je op letten bij de keuze van een kassasysteem?
Bedenk van te voren aan welke eisen je kassa minimaal moet voldoen. Dat maakt het vergelijk gemakkelijker. Vergelijken kan gemakkelijk op de website van Checkout of Van der Rijk. Door middel van een handig filter systeem kun je jouw eisen ingeven en meerdere POS leveranciers vergelijken. Vergelijk niet alleen op basis van kosten. Denk aan de uitdrukking ‘tijd kost ook geld’. Want als je meer tijd kwijt bent met een goedkoper kassasysteem doordat deze niet alle functies heeft, dan ben je dus uiteindelijk duurder uit.
Raadpleeg de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen
Daarnaast is het ook mogelijk om de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen te raadplegen. Deze stichting keurt kassasystemen en dus kun je kiezen voor een kassa met Keurmerk. Zo’n keurmerk staat voor veiligheid, betrouwbaarheid en continuïteit. Ze waarborgen dat met een kassa met keurmerk een goede bedrijfsvoering en administratie gevoerd kan worden. Zo is ook de Belastingdienst betrokken bij dit keurmerk, waardoor jouw gegevens verplicht 7 jaar worden bewaard.
Het keurmerk zorgt ervoor dat je werkt met gegevens die je kunt vertrouwen. De kassasystemen met dit keurmerk verbinden verschillende processen binnen een onderneming aan elkaar, zoals inkoop, verkoop, voorraadbeheer en logistiek. Een keurmerk kassa is niet duurder dan een systeem zonder keurmerk.
Kassasysteem koppelen met een bestelzuil?
Een Point of Sale kan aan alle kanten uitgebreid worden. En dus kan ook een bestelzuil onderdeel uitmaken van een POS. Deze kan zelfs gekoppeld worden aan de gesloten betaalsystemen van Cikam. Hierdoor kunnen klanten niet alleen met pin betalen, maar ook contant. Dit betekent dat er eventueel zelf zonder kassamedewerkers gewerkt kan worden! Dat is pas efficiënt en kostenbesparend. Een bestelzuil is immers nooit ziek en kan rustig 24 uur achter elkaar doorwerken. Cikam werkt met meerdere POS partners en leveranciers van bestelzuilen samen en kan u hierover adviseren. Wij werken onder ander samen met Qiox, PanOston, Prestop en Diz.