Kassasysteem koppelen met een gesloten betaalsysteem

De Point Of Sale (POS) is het afrekenpunt of kassasysteem in een winkel of bedrijf. Een POS-systeem bestaat uit hardware en software. De software is de applicatie waarbij de ondernemer de aankopen aanslaat, betalingen mee verricht en rapportages uitdraait. Deze software draait op een PC, meestal met touchscreen. Andere hardware producten die eraan gekoppeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld bonprinters, barcodescanners, klantendisplay of een gesloten betaalsysteem.

Gesloten betaalsysteem onderdeel van POS

Onze gesloten betaalsystemen zijn een mooie toevoeging op de POS en kunnen gemakkelijk gekoppeld worden aan een kassasysteem. Hierdoor worden ook de contante betalingen geautomatiseerd en geregistreerd. De voordelen hiervan zijn:

Cikam Easy Cash; gesloten betaalsysteem; gesloten kassasysteem; gesloten kassasystemen; gesloten betaalsystemen; automatisch betaalsysteem; automatische betaalsystemen; Cikam; cash; voordelen; contant geld

Welke POS partners hebben hun kassasysteem al gekoppeld?

Inmiddels zijn er al 23 POS leveranciers waarmee onze gesloten betaalsystemen al volledig direct gekoppeld kunnen werken, te weten: Acta Blue, Acrelec, Bork Horeca (Trivec), Centric, Countr, Cow Hills, De Haan, DIGI, EB Pos, Fritec (Prompt), Jamezz, JCC, Leqqr, Marti-Orbak (ook via Evers Kassasystemen), MplusKASSA (ook via Evers Kassasystemen, KassaNet Pieterse, STN Kassasystemen, KassaNet Nuus, Weka kassasystemen en LEZA), NTF, Povis, Software Support Nederland, Tokheim/TSG Nederland, Unitouch (ook via Biesbroeck Automation en Martens Kasregisters), Untill (ook via adnamics, Janssens Kassasystemen), Valk Solutions, Vectron (ook via KassaNet Nuus en KassaNet Pieterse).

Het scannen van bonnen

Met andere POS partners kunnen we samenwerken middels een indirecte koppeling. Dan activeren we de betaling door het scannen van een bon. Dit zijn de volgende partners: Avery Berkel, Bizerba, DIGI, Mettler-Toledo, WEDA.

Overal en altijd inzicht in je cash

Door het direct of indirect koppelen van het kassasysteem met een gesloten betaalsysteem worden alle transacties in een keer inzichtelijk, niet alleen de pin transacties, ook de transacties met contant geld. Middels een app heb je voortaan altijd en ook op afstand inzicht in alle transacties en de actuele inhoud van het systeem.
Bekijk onze software

Wat als mijn POS partner nog geen koppeling heeft?

Door middel van onze API kan er binnen 5 dagen een koppeling geschreven worden met elke willekeurige POS. Een API is een set aan definities waarmee het kassasysteem direct met het gesloten betaalsysteem communiceert. Het dient als een interface tussen de software applicatie(s) en de hardware van Cikam. Met een API-key kan je eenvoudig contante betaalopdrachten verwerken, zonder benodigde kennis van de complexiteit van de systemen.

     Cikam Easy Cash; Cikam; Glory; kassasysteem;

Welk kassasysteem is voor mij geschikt?

Heb je nog geen kassasysteem gekozen of wil je overstappen naar een andere kassaleverancier, dan kan dat een hele zoektocht zijn. Er zijn namelijk heel veel POS leveranciers. Een aantal kassasystemen zijn specifiek op een bepaalde branche gericht, dat kan de keuze wellicht iets verkleinen. Echter de meeste kassasystemen zijn voor meerdere, zo niet alle, branches geschikt. Cikam staat hier onafhankelijk in en zal niet specifiek een kassasysteem adviseren. Maar wil je jouw kassasysteem koppelen aan een gesloten betaalsysteem, dan is het wel zinvol om een POS leverancier te kiezen waarmee we al een koppeling hebben. Niet alle koppelingen hebben dezelfde en evenveel functionaliteiten. Daarover kunnen wij je wel informeren.

Vrijblijvend advies

Waar moet je op letten bij de keuze van een kassasysteem?

Bedenk van te voren aan welke eisen je kassa minimaal moet voldoen. Dat maakt het vergelijk gemakkelijker. Vergelijken kan gemakkelijk op de website van Checkout of Van der Rijk. Door middel van een handig filter systeem kun je jouw eisen ingeven en meerdere POS leveranciers vergelijken. Vergelijk niet alleen op basis van kosten. Denk aan de uitdrukking ‘tijd kost ook geld’. Want als je meer tijd kwijt bent met een goedkoper kassasysteem doordat deze niet alle functies heeft, dan ben je dus uiteindelijk duurder uit. 

Raadpleeg de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen

Daarnaast is het ook mogelijk om de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen te raadplegen. Deze stichting keurt kassasystemen en dus kun je kiezen voor een kassa met Keurmerk. Zo’n keurmerk staat voor veiligheid, betrouwbaarheid en continuïteit. Ze waarborgen dat met een kassa met keurmerk een goede bedrijfsvoering en administratie gevoerd kan worden. Zo is ook de Belastingdienst betrokken bij dit keurmerk, waardoor jouw gegevens verplicht 7 jaar worden bewaard. 

Het keurmerk zorgt ervoor dat je werkt met gegevens die je kunt vertrouwen. De kassasystemen met dit keurmerk verbinden verschillende processen binnen een onderneming aan elkaar, zoals inkoop, verkoop, voorraadbeheer en logistiek. Een keurmerk kassa is niet duurder dan een systeem zonder keurmerk. 

Kassasysteem koppelen met een bestelzuil?

Een Point of Sale kan aan alle kanten uitgebreid worden. En dus kan ook een bestelzuil onderdeel uitmaken van een POS. Deze kan zelfs gekoppeld worden aan de gesloten betaalsystemen van Cikam. Hierdoor kunnen klanten niet alleen met pin betalen, maar ook contant. Dit betekent dat er eventueel zelf zonder kassamedewerkers gewerkt kan worden! Dat is pas efficiënt en kostenbesparend. Een bestelzuil is immers nooit ziek en kan rustig 24 uur achter elkaar doorwerken. Cikam werkt met meerdere POS partners en leveranciers van bestelzuilen samen en kan u hierover adviseren. Wij werken onder ander samen met Qiox, PanOston, Prestop en Diz.

In de praktijk

 • Uitdaging
  Zorgen dat er niet gestolen kan worden
 • Doelstelling
  Rust en veiligheid
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Compact

“Het systeem komt op onze klanten over als zeer hygiënisch en leuk om geld in te gooien. Daarnaast is het systeem zeer veilig en geeft het mij als ondernemer maximale rust ivm het eventueel vervreemden van contanten. Na een jaar gebruik hebben we nog geen echte storing gehad. En hebben we toch hulp nodig, dan kan de technicus op afstand inloggen en aangeven wat we fout hebben gedaan. Geweldige services, zelfs op zondag!”

Paul Hoogendoorn, Keurslager Sm@ecktheater Paul,
 • Uitdaging
  Wat zouden de ouderen er van vinden?
 • Doelstelling
  Zorgen voor betere hygiëne
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Compact

"De Cikam Easy Cash compact is meteen door iedereen omarmd hier, zowel door medewerkers als klanten. Ik wilde al langer dit systeem, maar was bang dat met name de ouderen het een probleem zouden vinden. Maar niks is minder waar, ze vinden het fantastisch, zeker voor de hygiëne!"

Romano Groffen, Bakker Groffen,
 • Uitdaging
  Nieuwe werkwijze voor klanten en medewerkers
 • Doelstelling
  Controle over contant geld
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Compact

“Het is heel fijn dat de kassa’s aan het einde van de dag nu altijd kloppen, dat geeft veel rust in de organisatie. Ook scheelt het de medewerkers veel werk, want ze hoeven geen kassa’s meer op te maken aan het einde van de dag. En de klanten? De ene vindt het wat modern, de ander gedoe, maar uiteindelijk kan iedereen er prima mee overweg en wordt het systeem door iedereen gebruikt!”

Maarten Kwekkeboom, Kwekkeboom Patisserie,
 • Uitdaging
  Veiligheid verhogen
 • Doelstelling
  Veiliger contant geld verwerken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash G Balie

Voor de gemeente Zutphen waren we op zoek naar een veilig betalingssysteem waarmee we toch ook nog contant betalende klanten konden blijven bedienen. Dit is Cikam voor ons geworden. Het scheelt de gemeente veel tijd.

Hugo Jansen, Gemeente Zutphen,
 • Uitdaging
  Veilig en simpel kassasysteem voor alle medewerkers
 • Doelstelling
  Systeem vinden waar medewerkers met een beperking mee kunnen werken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TA-X

Met de Cikam Easy Cash TA-X hoeft onze caissière niet meer te rekenen, want het systeem geeft feilloos wisselgeld terug. Dat maakt het mogelijk om een ander type medewerker in te zetten bij de kassa, bijvoorbeeld medewerkers met een beperking, of liever gezegd met andere talenten.

Evert de Boer, HEMA Noordwijkerhout,
Elisabeth Beuningh

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking.

 • Wanneer je op versturen drukt, ga je akkoord met onze privacy policy.