Veel tijdswinst voor dierentuin Gaia Zoo

Wij zijn heel tevreden over de backoffice oplossingen van Cikam. GaiaZOO heeft gekozen voor 2 Cikam Easy Cash systemen vanwege de grote hoeveelheid contant geld dat in omloop is in ons park. Op 2 strategische plaatsen in het park kan de kassière nu zelf middels een eigen inlog een kassa-lade opnemen.

Aan het eind van de dag wordt de volledige contante omzet afgestort in het systeem en binnen 5 minuten heeft de leidinggevende de controle uitgevoerd tussen de afgestorte omzet en de omzet dat is geregistreerd in het kassasysteem. Dit proces was voorheen een zeer arbeidsintensief proces waarbij dagelijks alle kassa’s met de hand werden geteld. In het hoogseizoen kostte dit de leidinggevende veel tijd!

Een nieuwe werkwijze blijft spannend, zeker als het een dusdanig impact heeft op de organisatie en bedrijfsvoering. Achteraf kan ik alleen maar aangeven dat dit ontzettend is meegevallen, mede vanwege de zeer professionele begeleiding van Cikam.

Zeker een aanrader voor bedrijven die met veel contant geld te maken hebben en openstaan voor efficiency verbeteringen. Voor de medewerkers is het veiliger en door het aantal contactmomenten met geld te beperken wordt de kans op fraude aanzienlijk verkleind.

Samenvattend heeft het voor ons de volgende voordelen:
– Niet meer handmatig tellen en opmaken van de kassalades
– Snelle controle op contant geld na dag afsluiting (Cikam vs kassasysteem)
– Duidelijk rapportage met overzicht in verschillende transacties en direct inzicht in actuele voorraadwaarde contant geld
– Efficiënter proces, kostenbesparend.

Hugo Jagers, Gaia Zoo

Kelly Karsemeijer

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking.