Hygiënisch contant betalen, hoe dan?

Veel winkels weigeren in deze tijd cash betalingen in verband met de hygiëne. Toch zijn er veel mensen die om uiteenlopende redenen niet kunnen pinnen. Lees daarom onze tips over hygiënisch contant betalen in deze whitepaper!

Aanvraag Whitepaper

Vraag hier het Whitepaper '5 redenen om contant geld slim te gebruiken en niet te weren' aan. Hierin worden de voor- en nadelen van contant geld voor winkels omschreven. Direct na het invullen van het formulier kun je het whitepaper downloaden.

Momenteel laait een boeiende discussie op; wel of niet met contant geld afrekenen? Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), pleit voor een tijdelijk verbod op contant betalen in supermarkten. Maar ook al is het tijdelijk, het zal veel mensen in deze toch al moeilijke tijd duperen en belemmeren in het verkrijgen van de eerste levensbehoeften. Want niet iedereen kan pinnen.

Zijn er dan geen andere manieren om hygiënisch afrekenen met contant geld mogelijk te maken? Ja wel, met behulp van automatische betaalsystemen. Bakkerijen, slagerijen, supermarkten en horecazaken ervaren reeds de vele voordelen van een automatisch betaalsysteem, waarbij de klant zelf het geld in het systeem invoert en automatisch wisselgeld terug krijgt. Wel zo veilig en hygiënisch!

Reviews

Mariëlle Vermeeren van Bakkerij Vermeeren merkt op: “Wij hebben enorm uitgekeken naar dit betaalsysteem van Cikam en in verband met alle beslommeringen momenteel kwam het precies op het juiste moment. We hopen dat onze klanten begrijpen dat wij deze keuze gemaakt hebben en zij snel bekend raken met deze nieuwe manier van contant betalen.”

Robèrt van Beckhoven vertelt: “Onze klanten kunnen zelf met contant geld hygiënisch betalen. Veel mensen zeggen spontaan: ik zou willen dat onze slager dit had. Klanten vinden het hygiënisch dat onze medewerkers niet meer aan het geld zitten.”

Marcel van Otterdijk, van Slagerij van Otterdijk legt uit: “Het systeem is gemakkelijk, modern en efficiënt. De grootste voordelen vind ik dat het hygiënisch en veilig is. Tevens levert het een besparing op omdat ik geen kasverschillen meer heb en geen kasgeld meer hoef te tellen.”

Krale Schietsport vermeldt op zijn website: “Een kleine opsteker; u kunt bij ons gewoon met contant geld betalen. Hier hebben wij een speciale automaat voor die ook wisselgeld geeft.”

Lees onze tips over hygiënisch contant betalen in onze whitepaper via de button bovenaan de pagina.