Geld verwerking
Snel duidelijk
geldverwerking
Overal waar contant geld geteld en verwerkt moet worden, heeft Cikam oplossingen om het geld sneller te tellen, efficiënter te verwerken maar vooral om de veiligheid rondom contant geld te verhogen. Dit doet Cikam onder andere binnen de retail, geldtelcentrales van Nederland en de amusementsindustrie.
Meest
Gestelde vragen
 • Wat is een gesloten kassasysteem?

  Wat is een gesloten kassasysteem?

  Een volautomatisch kassasysteem is de oplossing voor het zelf afrekenen door klanten. Als alle af te rekenen producten door de medewerker zijn geselecteerd, is de transactie klaar om afgerond te worden. Het te betalen bedrag is bekend en de klant biedt de bankbiljetten en munten aan het systeem aan. Een fractie later zal het eventueel terug te geven wisselgeld volautomatisch uit het systeem weg te nemen. De medewerker komt niet meer in aanraking met het contante geld. Een flexibele oplossing die op verschillende wijze kan worden ingezet.

 • Wat is een slimme afstort kluis?

  Wat is een slimme afstort kluis?

  Een slimme afstortkluis is een afstortsysteem waarin biljetten per bundel snel en veilig ongekopt en ongesorteerd afgestort kunnen worden. Alle biljetten worden gecontroleerd op echtheid en geteld waardoor er een substantiële tijdswinst ontstaat.

 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder tijd kwijt ben aan het tellen van kassalades?

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder tijd kwijt ben aan het tellen van kassalades?

  Cikam heeft back office-oplossingen waarin kassalades veilig en snel afgestort en gevuld kunnen worden. Alle transacties zijn real-time inzichtelijk, zowel per datum als per medewerker. Het systeem fungeert als een ‘ijzeren’ hoofdcaissière en hierdoor wordt het handmatig tellen van de kassalade overbodig. Wilt u weten hoe dit werkt? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

 • Welk systeem is het meest geschikt voor mij?

  Welk systeem is het meest geschikt voor mij?

  Om te bepalen welk type systeem het meest geschikt met u is zullen we samen uw huidige logistieke geldproces inzichtelijk maken. Hierbij is het belangrijk om te kijken waar er een efficiency slag gemaakt kan worden en eventueel de veiligheid verhoogd kan worden. Zodra uw wensen hierin inzichtelijk zijn kan bepaald worden welke type oplossing het meest geschikt is. De specialisten van Cikam helpen u graag om een juiste keuze te maken op alle eerdergenoemde punten.

 • Kan mijn systeem worden onderhouden door Cikam?

  Kan mijn systeem worden onderhouden door Cikam?

  Absoluut, geen probleem. Cikam heeft een eigen technische dienst. Bij de aanschaf van een nieuwe machine bieden wij vrijblijvend een onderhoudsabonnement. Door hier voor te kiezen weet u zeker dat de continuïteit van uw proces niet in gevaar komt. Ook uw huidige machine(s) kunnen wij onderhouden. Dat kan op basis van een losse beurt of in contractvorm. Vraag onze specialisten naar de diverse mogelijkheden.

 • Kan een systeem gekoppeld worden aan een kassa?

  Kan een systeem gekoppeld worden aan een kassa?

  Inmiddels heeft Cikam diverse koppelingen gerealiseerd met verschillende kassa softwareleveranciers en financiële pakketten. Wanneer er wordt gewerkt met een pakket waar nog geen koppeling voor beschikbaar is zullen wij dit in overleg afstemmen met de betreffende softwareleverancier. Cikam beschikt ook over een stand alone software pakket voor organisaties die nog geen software pakket in gebruik hebben.

 • Controleert het systeem al het ingevoerde geld op echtheid?

  Controleert het systeem al het ingevoerde geld op echtheid?

  Alle geldverwerkingsystemen die Cikam in haar portfolio heeft controleert de bankbiljetten en/of munten op echtheid. De Cikam systemen zijn ECB gecertificeerd. Dit houdt in dat alle bankbiljetten getoetst worden volgens de echtheidskenmerken van de Nederlandse Bank.

 • Wanneer ik besluit om met een gesloten systeem te werken, kan ik dan nog bij het geld?

  Wanneer ik besluit om met een gesloten systeem te werken, kan ik dan nog bij het geld?

  Dit is afhankelijk van welke oplossing u kiest. In de meeste gevallen kunnen alleen geautoriseerde medewerker nog bij het contante geld. Hiervoor moet men zich altijd identificeren op het systeem middels een toegangscode en de sleutels van de kluis in het bezit hebben.

 • Kan ik rapportages ontvangen?

  Kan ik rapportages ontvangen?

  Dit is mogelijk. Cikam beschikt over een eigen IT-afdeling welke rapportages kan verzorgen met daarin de gegevens die voor uw organisatie belangrijk zijn.

 • Kan een systeem door een waardetransporteur geserviced worden?

  Kan een systeem door een waardetransporteur geserviced worden?

  Cikam heeft met de verschillende waardetransporteurs afspraken gemaakt over het servicen van het systeem door de waardetransporteurs. Dit loopt uiteen van het legen van het systeem, aanvullen van wisselgeld tot het voorboeken van de afgestorte bedragen. In overleg zullen we bepalen wat voor uw locatie mogelijk is.

Typische
uitdaging van een klant
 • Uitdaging
  Veilige verwerking van de cashflow
 • Doelstelling
  Sneller en veiliger contant geld verwerken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TD Volautomatisch vul- en afstortsysteem
In de praktijk
“We waren op zoek naar een veilige cashflow, die tevens tijdbesparend was voor het personeel. Een systeem dat makkelijk in de bediening is en tevens heel secuur. De oplossing hebben we gevonden in het Cikam Easy Cash TD. Dit systeem scheelt enorm veel tijd en meer inzicht in de cashflow.”   
Kristen Potters, Heineken Experience, Medewerker financiële afdeling
Ik informeer je graag
Over de mogelijkheden in geldverwerking