Geld afstorten en recyclen (backoffice)
geldverwerking
Backoffice kunt u een grote slag slaan in de verwerking van uw contante geldstroom. Met een systeem van Cikam kunt u veilig geld afstorten en efficiënt recyclen.

Afstorten en vullen

Een bundel van 300 bankbiljetten afstorten? Ongekopt en ongesorteerd? Dat kan in een afstortkluis van Cikam. Alle afgestorte biljetten worden gewaardeerd, op echtheid gecontroleerd en veilig opgeborgen. Ook munten kunt u afstorten, of recyclen voor eigen gebruik. Wilt u kassalades niet alleen afstorten, maar ook snel vullen? Ook hiervoor heeft Cikam efficiënte oplossingen.

Onze geldverwerkingssystemen

Cikam biedt de volgende backoffice systemen voor geld afstorten en recyclen.

 • Cikam BDS 2000 Bankbiljettenafstortsysteem
 • Cikam BDS 5000 Bankbiljettenafstortsysteem
 • Cikam Easy Cash M
 • Cikam Easy Cash G
 • Cikam Easy Cash MD
 • Cikam Easy Cash TD

Voordelen

Bij alle systemen staat de veiligheid voorop. Alleen geautoriseerd personeel kan bij het afgestorte geld. Alle transacties zijn bovendien realtime inzichtelijk. In één oogopslag ziet u welke medewerker op welk tijdstip heeft afgestort. Ook ziet u de waarde, uitgesplitst in denominaties. Hierdoor is voorboeken door de bank een mogelijkheid. Doordat het systeem u veel tijdwinst oplevert en kasverschillen uitsluit, verdient u de investering binnen afzienbare tijd terug.

Typische
uitdaging van een klant
 • Uitdaging
  Veilige verwerking van de cashflow
 • Doelstelling
  Sneller en veiliger contant geld verwerken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TD Volautomatisch vul- en afstortsysteem
In de praktijk
“We waren op zoek naar een veilige cashflow, die tevens tijdbesparend was voor het personeel. Een systeem dat makkelijk in de bediening is en tevens heel secuur. De oplossing hebben we gevonden in het Cikam Easy Cash TD. Dit systeem scheelt enorm veel tijd en meer inzicht in de cashflow.”   
Kristen Potters, Heineken Experience, Medewerker financiële afdeling
Ik informeer je graag
Over de mogelijkheden in geldverwerking
RECENTE
BUSINESS CASE

Veilige werkomgeving – KFC Lelystad

KFC: “Het afhandelen van contant geld is altijd een storende factor in je operations proces op de werkvloer. Altijd op het verkeerde moment roept iemand ‘ik ben vrij, mij geld moet geteld worden’. En waar ik dan helemaal niet tegen kan, is dat de kassalade er daadwerkelijk uit wordt getild. Je ziet dan twee mensen naar een kantoortje verdwijnen, terwijl er mensen staan te wachten om te betalen.

Ik was op zoek naar een systeem die dat probleem weghaalde, zodat mijn managers 100% van hun tijd konden geven aan mijn personeelsleden op de werkvloer en mijn betalende gasten aan de kassa. De oplossing waar Cikam mee is gekomen is een systeem waarbij de kassières zelf 100% verantwoordelijk zijn voor hun geldstroom tijdens hun shift. Kassières nemen zelf hun kassa’s op, ze storten zelf af, ze wisselen zelf, dus er komen geen vreemde handen aan het geld. Dit systeem is dicht, er kan niemand bij, ik kan ook niet bij mijn eigen geld, dus alleen de waardetransporteur kan het slot openen. Dit is een stukje gemoedsrust voor mij als ondernemer, maar ook voor de mensen, die uiteindelijk het duurste zijn dat je hebt rondlopen. Dat je je mensen een veilige werkplek biedt is daarom belangrijk.

Eigenlijk is Cikam de enige partij waarmee ik gepraat heb. Ik voelde me daar direct thuis, omdat ze ook ervaring hebben met andere horeca bedrijven (McDonalds, KFC ed) en supermarkten. Ik dacht, dat is een bedrijf dat mij kan helpen en heel simpel ook!”

Johan Tijink – Franchise partner KFC Lelystad

Cikam Easy Cash TD; Easy Cash; KFC; Cikam; Geldverwerking; geldsysteem

Lees hier het interview met Cafetaria ’t Pakhuis.

 

RECENT
BLOG ARTIKEL

Nieuw 50 euro biljet vraagt software update

Op 4 april 2017 komt er een nieuw 50 euro biljet in omloop. Het 50-eurobiljet is, net als dat van de 20 euro, voorzien van een portretraampje met een hologram van de mythologische figuur Europa.

Nieuw 50 euro biljet

Daarnaast is het nieuwe biljet uitgerust met extra beveiligingen om valsmunterij te voorkomen. Zo zijn er voelbare inktlijnen toegevoegd en zie je een smaragdgroen oplichtend cijfer 50 als het biljet gekanteld wordt. Om het nieuwe biljet te kunnen herkennen moet de software van alle geldverwerkingssystemen en bankbiljettencontrolesystemen aangepast worden.

Cikam Euro Contact Bankbiljettencontrolesysteem

Alleen een Cikam Euro Contact met een mini USB aansluiting kan van nieuwe software worden voorzien. Daarentegen kunt u de nieuwe software update gemakkelijk zelf installeren. Ga naar www.cikameuroupdate.nl, registreer u en download de software. Met een paar simpele stappen is uw Cikam Euro Contact klaar voor de verwerking van het nieuwe € 50,- biljet.

Software update overige Cikam geldverwerkingssystemen

De software van alle overige geldverwerkingssystemen moet door een technicus van Cikam worden uitgevoerd. U kunt deze update het beste vóór de invoering van het nieuwe € 50,- biljet uitvoeren. Op deze manier voorkomt u dat uw systeem de nieuwe biljetten niet herkent of niet telt. Maak dus tijdig een afspraak met Cikam via 036-5397200 (optie 2) of stuur een mail naar tsd@cikam.nl.