Noodstroom
Snel duidelijk
noodstroom
Stroomuitval is meer dan ooit aan de orde van de dag, vooral in dichtbevolkte gebieden. Om te zorgen voor bedrijfscontinuïteit heeft GenCell een revolutionaire vorm van noodstroom ontwikkeld, voor zowel de korte als lange termijn. De G5 NXT Gen Generator is de meest betrouwbare, duurzame en onderhoudsarme noodstroomvoorziening. Een back-up die business laat continueren, processen faciliteert en zelfs levens redt.
Meest
Gestelde vragen
 • Ik heb geen ervaring met waterstof. Is waterstof veilig?

  Ik heb geen ervaring met waterstof. Is waterstof veilig?

  Waterstof is zeer vluchtig. Zeer brandbaar, maar door de vluchtigheid vervliegt het snel. Met de juiste ventilatie is de veiligheid al geborgd. Daarnaast moet waterstof exact in de juiste samenstelling aanwezig zijn, wil dit een gevaar opleveren. Waterstof voor de G5 wordt geleverd in veilige cilinders. Ons NOC systeem geeft exact aan wanneer de cilinders leeg zijn. Onze waterstof partners zorgen voor nieuwe cilinders. U kunt dat overigens ook in eigen beheer doen.

 • Is de waterstof groen?

  Is de waterstof groen?

  Waterstof kan op heel veel verschillende manieren geproduceerd worden. Wij gebruiken waterstof die voorzien is van een groen certificaat. De G5 werkt – indien gewenst – ook op andere minder schone waterstof.

 • Is de G5 CO2 neutraal?

  Is de G5 CO2 neutraal?

  De G5 is volledig CO2 neutraal, produceert geen uitstoot. De G5 stoot slechts een minimale hoeveelheid schoon water af, als afval. Dit water en de warmte die de G5 genereert kunnen weer (her) gebruikt worden.

   

 • Wat is het vermogen van de Gencell?

  Wat is het vermogen van de Gencell?

  De G5 Gencell levert 5 tot 7 kVa. Wij leveren de G5 in combinatie met een energie“bridge”. De bridge zorgt voor de directe levering van stroom in combinatie  met de G5. Met behulp van deze brug is het mogelijk om voor kortere tijd meer dan 5kVa te genereren. Het ontwerp van de bridge is maatwerk en geheel afhankelijk van de omgeving en condities van de klant. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

 • Kan de Gencell G5 binnen of buiten staan?

  Kan de Gencell G5 binnen of buiten staan?

  De G5 is een heel robuust systeem. Het kan zowel binnen als buiten staan. Zowel in extreme koude als bij tropische temperaturen kan de Gencell zonder problemen buiten staan. Als de G5 binnen staat moet er ventilatie zijn. Dat hoeft geen uitgebreide airconditioning te zijn maar een summiere vorm van luchtverversing is al voldoende.

 • Maakt de G5 Gencell lawaai of genereert de G5 stank?

  Maakt de G5 Gencell lawaai of genereert de G5 stank?

  De Gencell is geruisloos en reukloos. Vooral heel fijn in omgevingen waar mensen aan het werk zijn.

 • Mijn dieselgenerator moet een paar keer per jaar getest worden en de diesel wordt met regelmaat vervangen. Hoe werkt dat bij de G5?

  Mijn dieselgenerator moet een paar keer per jaar getest worden en de diesel wordt met regelmaat vervangen. Hoe werkt dat bij de G5?

  De G5 is werkt heel anders dan een generator. Het is geen mechanisch product zoals een diesel aggregaat. De brandstofcel genereert stroom door middel van een chemisch proces dat niet onderhevig is aan storingen. De waterstof hoeft niet vervangen te worden zoals het geval is met diesel.

Typische
uitdaging van een klant
 • Uitdaging
  100% zekerheid op back-up bij stroomuitval
 • Doelstelling
  Batterijen moeten altijd blijven
 • Cikam oplossing
  Cikam G5 Nxt Gen Generator
In de praktijk
‘Als er een stroomuitval plaats vindt, sluiten automatisch alle veiligheidskleppen, om te voorkomen dat elektrische apparatuur beschadigd. Na de stroomuitval moeten deze een voor een weer opengezet worden. Hiervoor is energie nodig en dit vult de G5 met 100% zekerheid in.’
Sempra Energy, Directeur
Ik informeer je graag
Over de mogelijkheden in noodstroom oplossingen