Efficiëntie verhogen met nieuwe Cikam software

Cikam blijft innoveren om het contante geldproces efficiënter te laten verlopen bij klanten. Paul Beusekamp, hoofd IT bij Cikam, praat u bij.

Cikam software; waar zijn jullie momenteel mee bezig?

“Samen met IT-partner LeVarne zijn we bezig met het ontwikkelen van een volledige schaalbare applicatie voor het aansturen en beheren van de Cikam Easy Cash systemen. Door het toepassen van nieuwe technieken kunnen processen beduidend efficiënter worden uitgevoerd en analytische inzichten worden versterkt. Dat levert de nodige voordelen op voor klanten die met onze systemen werken, zowel frontoffice als backoffice.”

Wat zijn de grootste voordelen?

“Klanten hebben meer controle over de geldstromen binnen hun bedrijf. Deze zijn overal realtime in te zien. Zo kun je onder andere notificaties ontvangen bij het bereiken van een bepaalde geldvoorraad en over de status van het systeem, zodat je tijdig kunt anticiperen. Ook als je als ondernemer onderweg bent. Daarnaast kan onze technische servicedienst onze klanten nog beter ondersteunen bij vragen.”

Nog specifieke verbeteringen voor de backoffice afstortsystemen?

“Zeker. Ook de applicatie voor onze gesloten afstortsystemen wordt volledig vernieuwd en uitgebreid met een POS integratie. Stort een medewerker na zijn of haar shift de kassalade af? Dan wordt het afgestorte bedrag vergeleken met het bedrag dat deze medewerker heeft omgezet volgens het systeem van de kassaleverancier. Dat is een belangrijke extra controlemiddel, dat we op verzoek van onze klanten hebben toegevoegd.”

En hoe zit het met de frontoffice kassasystemen?

“LeVarne heeft voor ons de Cikam Easy Cash API gebouwd. Deze API zorgt ervoor dat leveranciers van onder andere kassasoftware en betaalzuilen eenvoudig kunnen koppelen met onze systemen, ongeacht de techniek. De leverancier hoeft alleen een betaalverzoek te initiëren, de verdere afhandeling wordt door de API verzorgt. Dankzij de API en de Cash Management applicatie voor het beheren van de machine hebben we een kant-en-klare oplossing.”

Serverless solution van Levarne

Cikam maakt gebruik van de serverless solution van LeVarne . ‘Onze software biedt klanten die werken met de Cikam Easy Cash systemen volledige controle op de geldstromen’, stelt LeVarne-oprichter Richard Budding. ‘Daarbij maakt het niet uit waar de software draait; de klant hoeft zich alleen bezig te houden met de functionaliteiten.’ Door de flexibele werkwijze van LeVarne kunnen er snel nieuwe toepassingen worden toegevoegd aan de software. “Dankzij onze snelheid van ontwikkelen kunnen we goed inspelen op wat de markt vraagt.” Meer info: www.levarne.nl.

Cikam software; levarne; software; geld; contant geld; geldproces

Elisabeth Beuningh

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking.