Nieuwe € 100,- en € 200,- biljetten

Vanaf 28 mei 2019 komen de vernieuwde € 100 en € 200 biljetten in omloop. Deze nieuwe biljetten hebben verbeterde echtheidskenmerken en zijn ontwikkeld om het vertrouwen van het publiek in de euro te behouden en valsmunterij tegen te gaan. Heel belangrijk, aangezien nog steeds circa 40% van de betalingen contant worden gedaan.

Software update geldverwerkingssysteem

Voordat uw geldverwerkingssysteem de nieuwe biljetten kan herkennen en verwerken is een software update noodzakelijk. Zonder deze update zal het systeem deze biljetten niet accepteren. Voor elk systeem moet een aparte licentie door Cikam ingekocht worden, maar is dan wel direct voor allebei de denominaties.

De kosten bedragen per systeem:

Cikam BVC € 269,-
Cikam Easy Cash Mini € 269,-
Cikam Easy Cash TA / M / G € 379,-
Cikam BDS 2000 / 5000 / 6000 € 379,-
Cikam UW 5000 € 379,-
Cikam Easy Cash MD / TD € 479,-

Deze kosten vallen niet binnen het onderhoudscontract, omdat wij geen invloed hebben op de invoering van deze nieuwe biljetten en deze update ook niet elk jaar plaats vindt. Heeft u meerdere systemen op één locatie, dan blijven de kosten per systeem gelijk, mede omdat de kosten voor het grootste gedeelte bestaan uit de licentiekosten. De voorrij- en loonkosten zijn slechts minimaal.

Omdat deze Eurotemplates per systeem ingekocht moeten worden, vernemen wij graag tijdig of u uw systeem wilt laten updaten. Wij kunnen dan ook tijdig onze technici inplannen voor de uitvoering van deze update bij u op locatie, zodat u eind mei klaar bent voor de ontvangst van de nieuwe eurobiljetten.

Aanmelden software update

Wilt u tijdig uw systeem updaten, stuur dan een mail naar tsd@cikam.nl of bel naar 036-5397200. Zodra wij dan de licentie binnen hebben, nemen wij contact op voor het maken van een afspraak.

Cikam Eurocontact

Heeft u een Cikam Eurocontact bankbiljetten-controlesysteem? Dan is het helaas niet meer mogelijk dit systeem te updaten voor de nieuwe € 100,- en € 200,- biljetten. Wij kunnen u een nieuw bankbiljettencontrolesysteem aanbieden voor € 139,-. Deze systemen zijn uit voorraad leverbaar en bevatten direct alle updates. Ook hiervoor kunt u een mail sturen naar tsd@cikam.nl of bellen naar 036-5397200.

Cikam Eurocontact; eurocontact; bankbiljettencontrolesysteem; vals geld detector

Elisabeth Beuningh

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking.