NTF koppelingen met systemen; wat kun je ermee?
geldverwerking

NTF softwarekoppelingen van systemen: wat kun je ermee?

Wist je dat je veel diensten en externe pakketten aan Next to Food (ntf) kunt koppelen? Misschien klinkt dit heel technisch en gecompliceerd. Gelukkig valt het mee. Deze koppelingen of integraties kunnen je veel voordelen opleveren. We leggen je deze voordelen graag uit en geven dan acht voorbeelden.

Voordelen van koppelingen

Koppelingen zijn in de eerste instantie efficiënt. Hoe fijn is het als jij je eigen kasadministratie niet meer bij hoeft te werken? Door koppelingen gebeurt dit automatisch, waardoor jij uren werk bespaart. Maar koppelingen kunnen op die manier ook kostenbesparend zijn. Jouw accountant hoeft je kasboek niet meer handmatig in te voeren; je externe boekhoudprogramma leest dit automatisch in. Scheelt dus werk voor iedereen!

Ook zijn koppelingen veilig en foutloos. Mensen maken fouten en dat is niet erg, maar het is handiger als we bepaalde processen kunnen automatiseren. Je resultaten zijn hierdoor vrij van fouten en betrouwbaarder.

Cikam Easy Cash Mini; kassasysteem; kassa; contant geld; softwarekoppelingen; next to food; ntf

8 verschillende koppelingen met NTF

Welke koppelingen zijn er allemaal?

  • Verzenden van kasboek naar het administratiepakket: zoals uitgelegd in het vorige stukje hoef je je kasboek niet meer handmatig in te voeren.
  • Verzenden van geklokte uren & behaalde omzet voor de personeelsplanning en loonadministratie: geen gecompliceerde Excel-sheets of kwijtgeraakte blaadjes meer!
  • Koppeling betaalautomaat: bij een geslaagde transactie van het pinapparaat wordt je kassa automatisch bijgewerkt. Je hoeft het bedrag dus niet meer handmatig in te voeren.
  • Koppeling met Cikam kassa-lade: Cikam is een automatische kassa-lade die weet hoeveel geld er ontvangen moet worden en ook hoeveel je dan terug moet geven. De lade is dus automatisch met de kassa gekoppeld.
  • Koppeling met tapautomatisering: je kunt tapautomatisering gebruiken bij bier, koffie of non drips. De automaat weet dan precies wanneer en hoeveel jij tapt en kan dit in verband brengen met wat je aanslaat op de kassa.
  • Koppeling met oproepsystemen: coasters (van die kleine apparaatjes die bliepen wanneer je je eten op kunt halen in een restaurant) worden steeds populairder. Je keukenpersoneel kan op het scherm in de keuken aangeven wanneer een bestelling gereed is.
  • Koppeling met Thuisbezorgd: orders van Thuisbezorgd worden automatisch ingelezen.
  • Koppeling met grossier voor het automatisch bijwerken van je inkoopprijzen: je marge berekenen kan nog eens lastig zijn, omdat jouw producten eigenlijk uit meerdere producten bestaan. Deze koppeling kijkt naar de inkoopprijzen en de marge, waardoor jouw verkoopprijzen up-to-date zijn.

Is een koppeling iets voor jou?

Zo, dat was niet zo technisch, toch? We hopen dat het iets duidelijker is wat softwarekoppelingen zijn en wat jij ermee kunt. Mocht er nog iets onduidelijk zijn, dan kun je ons altijd vrijblijvend een berichtje sturen en dan helpen wij je graag verder!

Bron: Next to Food (ntf)

 

RECENTE
BUSINESS CASE

Veilige werkomgeving – KFC Lelystad

KFC: “Het afhandelen van contant geld is altijd een storende factor in je operations proces op de werkvloer. Altijd op het verkeerde moment roept iemand ‘ik ben vrij, mij geld moet geteld worden’. En waar ik dan helemaal niet tegen kan, is dat de kassalade er daadwerkelijk uit wordt getild. Je ziet dan twee mensen naar een kantoortje verdwijnen, terwijl er mensen staan te wachten om te betalen.

Ik was op zoek naar een systeem die dat probleem weghaalde, zodat mijn managers 100% van hun tijd konden geven aan mijn personeelsleden op de werkvloer en mijn betalende gasten aan de kassa. De oplossing waar Cikam mee is gekomen is een systeem waarbij de kassières zelf 100% verantwoordelijk zijn voor hun geldstroom tijdens hun shift. Kassières nemen zelf hun kassa’s op, ze storten zelf af, ze wisselen zelf, dus er komen geen vreemde handen aan het geld. Dit systeem is dicht, er kan niemand bij, ik kan ook niet bij mijn eigen geld, dus alleen de waardetransporteur kan het slot openen. Dit is een stukje gemoedsrust voor mij als ondernemer, maar ook voor de mensen, die uiteindelijk het duurste zijn dat je hebt rondlopen. Dat je je mensen een veilige werkplek biedt is daarom belangrijk.

Eigenlijk is Cikam de enige partij waarmee ik gepraat heb. Ik voelde me daar direct thuis, omdat ze ook ervaring hebben met andere horeca bedrijven (McDonalds, KFC ed) en supermarkten. Ik dacht, dat is een bedrijf dat mij kan helpen en heel simpel ook!”

Johan Tijink – Franchise partner KFC Lelystad

Cikam Easy Cash TD; Easy Cash; KFC; Cikam; Geldverwerking; geldsysteem

Lees hier het interview met Cafetaria ’t Pakhuis.

 

RECENT
BLOG ARTIKEL

Nieuw 50 euro biljet vraagt software update

Op 4 april 2017 komt er een nieuw 50 euro biljet in omloop. Het 50-eurobiljet is, net als dat van de 20 euro, voorzien van een portretraampje met een hologram van de mythologische figuur Europa.

Nieuw 50 euro biljet

Daarnaast is het nieuwe biljet uitgerust met extra beveiligingen om valsmunterij te voorkomen. Zo zijn er voelbare inktlijnen toegevoegd en zie je een smaragdgroen oplichtend cijfer 50 als het biljet gekanteld wordt. Om het nieuwe biljet te kunnen herkennen moet de software van alle geldverwerkingssystemen en bankbiljettencontrolesystemen aangepast worden.

Cikam Euro Contact Bankbiljettencontrolesysteem

Alleen een Cikam Euro Contact met een mini USB aansluiting kan van nieuwe software worden voorzien. Daarentegen kunt u de nieuwe software update gemakkelijk zelf installeren. Ga naar www.cikameuroupdate.nl, registreer u en download de software. Met een paar simpele stappen is uw Cikam Euro Contact klaar voor de verwerking van het nieuwe € 50,- biljet.

Software update overige Cikam geldverwerkingssystemen

De software van alle overige geldverwerkingssystemen moet door een technicus van Cikam worden uitgevoerd. U kunt deze update het beste vóór de invoering van het nieuwe € 50,- biljet uitvoeren. Op deze manier voorkomt u dat uw systeem de nieuwe biljetten niet herkent of niet telt. Maak dus tijdig een afspraak met Cikam via 036-5397200 (optie 2) of stuur een mail naar tsd@cikam.nl.