Veilige geldverwerking
geldverwerking
Gaat er contant geld om in uw bedrijf? En wilt u dit sneller tellen en efficiënter verwerken? Cikam biedt de oplossing. Onze automatische kassasystemen, afstortkluizen en geldtelsystemen zorgen voor een betrouwbare én veilige geldverwerking. Zowel voor frontoffice als backoffice.

Alles in één

Van ontwikkeling tot installatie en van hardware tot software en supplies. Als totaalleverancier zorgt Cikam voor u op alle fronten.

Innovatief maatwerk

Met de software van onze eigen IT-afdeling in combinatie met hardware, kunnen we een oplossing bieden voor elk productieproces.

U kunt door, altijd!

Wij garanderen de continuïteit van uw productieproces, dankzij onze eigen 24 uur beschikbare technische dienst met landelijke dekking.

Meerwaarde

Naast logistieke verbeteringen realiseren we ook een kosten- en tijdbesparing. Zo voegen wij waarde toe aan uw productieproces.

Persoonlijk

Met 73 jaar vakkennis gaan we samen met u elke uitdaging aan, op een persoonlijke en flexibele manier.

Bij Cikam houden we ons bezig met het efficiënter inrichten van het geldverwerkingsproces. Overal waar contant geld geteld en verwerkt moet worden, heeft Cikam oplossingen om het geld sneller te tellen, efficiënter te verwerken, maar vooral om de veiligheid rondom contant geld te verhogen. Van eenvoudige bankbiljetten- en muntentellers tot geavanceerde systemen die de complete geldstromen verwerken.

Tellen, sorteren en controleren

Voor het tellen, sorteren en controleren van bankbiljetten en munten heeft Cikam een zeer breed productaanbod. Voor ieder telproces een passende oplossing, van klein tot groot. Cikam biedt ook systemen aan om via het weegprincipe bankbiljetten en munten vanuit de kassalade te tellen, waarderen en te boeken via de pc. Voorbeelden uit ons assortiment: Cikam Omega geldweegsysteem, Cikam BVC waardetelsysteem, Cikam Eurocontact Bankbiljettencontrolesysteem, Cikam UW Bankbiljettentel- en sorteersysteem.

Retailsystemen

Voor de retail heeft Cikam het meest uitgebreide portfolio geldverwerking systemen, zoals volautomatische kassasystemen, betaalzuilen en intelligente en veilige afstortsystemen. Deze systemen kunnen eventueel door waardetransporteurs worden geserviced, dat de veiligheid aanzienlijk verhoogt. De kassasystemen voor contante betalingen zijn een mooie oplossing voor bijvoorbeeld bakkerijen en slagerijen. Doordat de medewerkers niet meer in aanraking komen met contant geld, is dit tevens een verbetering van de hygiëne. Deze systemen kunnen zowel een frontoffice als backoffice toepassing hebben. Een greep uit ons assortiment: Cikam BDS 2000 Bankbiljettenafstortsysteem, Cikam BDS 6000 Bankbiljetten- en muntenafstortsysteem, Cikam Easy Cash Volautomatisch vul- en afstortsysteem, Cikam Easy Cash Mini Volautomatisch kassasysteem, Cikam Easy Cash Volautomatisch kassasysteem.

Software

Cikam onderscheidt zich door op maat gemaakte software-oplossingen te koppelen aan de systemen. Dit heeft tot resultaat dat u volledig inzicht in uw geldstroom krijgt. Dit ontzorgt de financiële administratie, want de omzet is met één druk op de knop inzichtelijk.

Specialisme

Door ons brede productassortiment kunnen we iedere combinatie van hardware en software dat wenselijk is samenstellen. Grote hoeveelheden bankbiljetten en weinig munten of net andersom; het is allemaal mogelijk. Kassalade opnemen of afstorten, alleen afstorten of een all-in serviceconcept met een vast maandtarief (koop of lease), we zijn u graag van dienst.

Elisabeth Beuningh
Informeert je graag over de mogelijkheden in geldverwerking
Typische
uitdaging van een klant
 • Uitdaging
  Zo hygiënisch mogelijk een nieuwe zaak openen
 • Doelstelling
  Op een hygiënische manier met contant geld omgaan.
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash Mini automatisch kassasysteem
In de praktijk
“Hygiëne en veiligheid waren voor ons de voornaamste redenen om de Cikam Easy Cash Mini aan te schaffen, maar natuurlijk wilden we ook eventuele kastekorten voorkomen. Inmiddels zijn we twee weken open en helemaal gewend aan het systeem. Het is ook leuk om te zien dat de medewerkers het best wel 'stoer' vinden om tegen de klanten te zeggen dat ze hun geld in het systeem mogen invoeren. Ze zijn er eigenlijk best trots op en het straalt tegelijkertijd professionaliteit uit. Maar ook de klanten reageren verrast en positief. We zijn er dus allemaal blij mee!"   
Wok to Go Kanaalstraat, Utrecht, Eigenaar
Wij zijn
Cikam
 • 121
  Installaties per jaar
 • 51
  miljoen euro per jaar geteld door onze systemen
 • 100
  Cikam
Cikam
Partners
RECENTE
BUSINESS CASE

Kassasysteem ook voor andere type medewerkers – HEMA Noordwijkerhout

Bij de HEMA in Noordwijkerhout heeft één op de vijf medewerkers een arbeidsbeperking. Ook deze medewerkers kunnen zelfstandig de kassa draaien, dankzij het Cikam Easy Cash TA kassasysteem. ‘Een ideale oplossing’, aldus Evert de Boer.

Bij de HEMA in Noordwijkerhout draait sinds september 2017 een interessante pilot. Tussen beide kassa’s staat één automatisch kassasysteem: de Cikam Easy Cash TA Frontoffice. ‘We zijn nu bijna zover dat het kassasysteem – net als een pinapparaat – volledig is gekoppeld aan onze kassasoftware. Dan fungeert het Cikam-systeem direct als geldla’, vertelt Evert de Boer, sinds 1981 HEMA-franchisenemer. ‘Zodra die koppeling klaar is, gaan deze systemen als warme broodjes over de toonbank. Daarvan ben ik overtuigd.’

Binnen de landelijke HEMA-organisatie is De Boer voorzitter van de automatiseringscommissie. ‘In Nederland hebben we tweehonderd kleine HEMA’s met twee kassa’s. Voor zulke HEMA’s is dit systeem de ideale oplossing, maar ook voor andere winkels zoals Blokker.’ Voor grotere winkels – met meer dan twee kassa’s – is de Cikam Easy Cash TA Frontoffice eveneens geschikt.

Feilloos en gebruiksvriendelijk kassasysteem

Het kassasysteem van Cikam werkt heel simpel. De Boer: ‘De klant gooit er cash geld in, waarna het systeem feilloos het wisselgeld teruggeeft. Onze caissière hoeft dus niet meer te rekenen. Dat maakt het mogelijk om een ander type medewerker in te zetten bij de kassa.’ Bijvoorbeeld medewerkers met een beperking. ‘Medewerkers met andere talenten, noem ik ze liever.’

De Boer heeft al jarenlang medewerkers in dienst met onder meer autisme en het syndroom van Down. Niet alleen in Noordwijkerhout, maar ook in zijn HEMA-vestigingen in Noordwijk en Voorschoten. ‘Ik ben trots op onze Wajongers.’ De Boer wijst naar een caissière, die als een vriendelijke gastvrouw net een klant helpt. ‘Dat is Saskia, onze oudste Wajonger. Ze werkt al sinds 2000 bij ons. Zij kon trouwens al prima de kassa draaien. Dankzij het Cikam-systeem kunnen we nu ook andere Wajongers inzetten als caissière. Het systeem is zo gebruiksvriendelijk; binnen een paar minuten hebben ze het door.’

Financiële voordelen

Als inclusief werkgever is De Boer aangesloten bij De Normaalste Zaak. Dit is een netwerk van zo’n vijfhonderd MKB-ondernemers en grote werkgevers. Samen bouwen zij aan een inclusieve arbeidsmarkt. ‘Iedereen moet kunnen meedoen’, vindt De Boer. ‘Ook al is iemand maar 30% arbeidsgeschikt. Onze klanten waarderen dat. En je ziet de medewerkers opbloeien.’

Naast maatschappelijke motieven spelen ook economische overwegingen een rol. Werkgevers van Wajongers kunnen immers gebruikmaken van gunstige regelingen en financiële voordelen. De Boer: ‘In de detailhandel zijn voor veel winkels de loonkosten een issue. Vooral doordeweeks is het lastig om goedkope parttimers te vinden. Door te werken met een ander type caissière kunnen we toch zorgen dat er altijd voldoende kassa’s open zijn.’

Winst

Het Cikam-systeem heeft volgens De Boer nog een groot voordeel: meer veiligheid voor het personeel. ‘Het geld zit veilig in het gesloten systeem, dat eens per twee weken wordt afgeroomd door de geldtransporteur. Voorheen kwam SecurCash elke week. Ook dat levert een kostenbesparing op.’

Volgens De Boer verdient het systeem, dat hij voor twee kassa’s tegelijk inzet, zich binnen afzienbare tijd terug. ‘Als ik terug reken wat dit systeem ons per week of per dag kost, dan heb ik dit systeem makkelijk terugverdiend in vijf jaar. Helemaal als ik gebruikmaak van een ander type caissière, in plaats van een duurdere fulltimer. Dan heb ik de afschrijving zelfs in een halfjaar terugverdiend. Het andere halfjaar is winst.’

kassasysteem; cikam; hema; hema noordwijkerhout; kassa; geldverwerking; geld;; mvo

RECENT
BLOG ARTIKEL

Nieuw 50 euro biljet vraagt software update

Op 4 april 2017 komt er een nieuw 50 euro biljet in omloop. Het 50-eurobiljet is, net als dat van de 20 euro, voorzien van een portretraampje met een hologram van de mythologische figuur Europa.

Nieuw 50 euro biljet

Daarnaast is het nieuwe biljet uitgerust met extra beveiligingen om valsmunterij te voorkomen. Zo zijn er voelbare inktlijnen toegevoegd en zie je een smaragdgroen oplichtend cijfer 50 als het biljet gekanteld wordt. Om het nieuwe biljet te kunnen herkennen moet de software van alle geldverwerkingssystemen en bankbiljettencontrolesystemen aangepast worden.

Cikam Euro Contact Bankbiljettencontrolesysteem

Alleen een Cikam Euro Contact met een mini USB aansluiting kan van nieuwe software worden voorzien. Daarentegen kunt u de nieuwe software update gemakkelijk zelf installeren. Ga naar www.cikameuroupdate.nl, registreer u en download de software. Met een paar simpele stappen is uw Cikam Euro Contact klaar voor de verwerking van het nieuwe € 50,- biljet.

Software update overige Cikam geldverwerkingssystemen

De software van alle overige geldverwerkingssystemen moet door een technicus van Cikam worden uitgevoerd. U kunt deze update het beste vóór de invoering van het nieuwe € 50,- biljet uitvoeren. Op deze manier voorkomt u dat uw systeem de nieuwe biljetten niet herkent of niet telt. Maak dus tijdig een afspraak met Cikam via 036-5397200 (optie 2) of stuur een mail naar tsd@cikam.nl.