Veilige geldverwerking
geldverwerking
Gaat er contant geld om in uw bedrijf? En wilt u dit sneller tellen en efficiënter verwerken? Cikam biedt de oplossing. Onze automatische kassasystemen, afstortkluizen en geldtelsystemen zorgen voor een betrouwbare én veilige geldverwerking. Zowel voor frontoffice als backoffice.

Alles in één

Van ontwikkeling tot installatie en van hardware tot software en supplies. Als totaalleverancier zorgt Cikam voor u op alle fronten.

Innovatief maatwerk

Met de software van onze eigen IT-afdeling in combinatie met hardware, kunnen we een oplossing bieden voor elk productieproces.

U kunt door, altijd!

Wij garanderen de continuïteit van uw productieproces, dankzij onze eigen 24 uur beschikbare technische dienst met landelijke dekking.

Meerwaarde

Naast logistieke verbeteringen realiseren we ook een kosten- en tijdbesparing. Zo voegen wij waarde toe aan uw productieproces.

Persoonlijk

Met 73 jaar vakkennis gaan we samen met u elke uitdaging aan, op een persoonlijke en flexibele manier.

Bij Cikam houden we ons bezig met het efficiënter inrichten van het geldverwerkingsproces. Overal waar contant geld geteld en verwerkt moet worden, heeft Cikam oplossingen om het geld sneller te tellen, efficiënter te verwerken, maar vooral om de veiligheid rondom contant geld te verhogen. Van eenvoudige bankbiljetten- en muntentellers tot geavanceerde systemen die de complete geldstromen verwerken.

Tellen, sorteren en controleren

Voor het tellen, sorteren en controleren van bankbiljetten en munten heeft Cikam een zeer breed productaanbod. Voor ieder telproces een passende oplossing, van klein tot groot. Cikam biedt ook systemen aan om via het weegprincipe bankbiljetten en munten vanuit de kassalade te tellen, waarderen en te boeken via de pc. Voorbeelden uit ons assortiment: Cikam Omega geldweegsysteem, Cikam BVC waardetelsysteem, Cikam Eurocontact Bankbiljettencontrolesysteem, Cikam UW Bankbiljettentel- en sorteersysteem.

Retailsystemen

Voor de retail heeft Cikam het meest uitgebreide portfolio geldverwerking systemen, zoals volautomatische kassasystemen, betaalzuilen en intelligente en veilige afstortsystemen. Deze systemen kunnen eventueel door waardetransporteurs worden geserviced, dat de veiligheid aanzienlijk verhoogt. De kassasystemen voor contante betalingen zijn een mooie oplossing voor bijvoorbeeld bakkerijen en slagerijen. Doordat de medewerkers niet meer in aanraking komen met contant geld, is dit tevens een verbetering van de hygiëne. Deze systemen kunnen zowel een frontoffice als backoffice toepassing hebben. Een greep uit ons assortiment: Cikam BDS 2000 Bankbiljettenafstortsysteem, Cikam BDS 6000 Bankbiljetten- en muntenafstortsysteem, Cikam Easy Cash Volautomatisch vul- en afstortsysteem, Cikam Easy Cash Mini Volautomatisch kassasysteem, Cikam Easy Cash Volautomatisch kassasysteem.

Software

Cikam onderscheidt zich door op maat gemaakte software-oplossingen te koppelen aan de systemen. Dit heeft tot resultaat dat u volledig inzicht in uw geldstroom krijgt. Dit ontzorgt de financiële administratie, want de omzet is met één druk op de knop inzichtelijk.

Specialisme

Door ons brede productassortiment kunnen we iedere combinatie van hardware en software dat wenselijk is samenstellen. Grote hoeveelheden bankbiljetten en weinig munten of net andersom; het is allemaal mogelijk. Kassalade opnemen of afstorten, alleen afstorten of een all-in serviceconcept met een vast maandtarief (koop of lease), we zijn u graag van dienst.

Elisabeth Beuningh
Informeert je graag over de mogelijkheden in geldverwerking
Typische
uitdaging van een klant
 • Uitdaging
  Veilige verwerking van de cashflow
 • Doelstelling
  Sneller en veiliger contant geld verwerken
 • Cikam oplossing
  Cikam Easy Cash TD Volautomatisch vul- en afstortsysteem
In de praktijk
“We waren op zoek naar een veilige cashflow, die tevens tijdbesparend was voor het personeel. Een systeem dat makkelijk in de bediening is en tevens heel secuur. De oplossing hebben we gevonden in het Cikam Easy Cash TD. Dit systeem scheelt enorm veel tijd en meer inzicht in de cashflow.”   
Kristen Potters, Heineken Experience, Medewerker financiële afdeling
Wij zijn
Cikam
 • 121
  Installaties per jaar
 • 51
  miljoen euro per jaar geteld door onze systemen
 • 100
  Cikam
Cikam
Partners
RECENTE
BUSINESS CASE

Cikam Easy Cash TD: Ideaal systeem voor theaters en musea – Koninklijk Theater Carré

Zo’n 350.000 cultuurliefhebbers brengen jaarlijks een bezoek aan Koninklijk Theater Carré. De gehele cashflow in het beroemdste theater van Nederland wordt sinds 1 december 2014 verwerkt met de Cikam Easy Cash TD. ‘Dit systeem was na een week al niet meer weg te denken.’

In het centrum van Amsterdam, aan de Amstel, opende circusdirecteur Oscar Carré in 1887 de deuren van zijn indrukwekkende theater. In 128 jaar tijd is Carré uitgegroeid tot hét theater waar niet alleen bezoekers maar ook artiesten graag komen. ‘We hebben tussen de zeventig en negentig verschillende producties per jaar’, vertelt Bart van Heugten, Manager Financiën, HR en ICT. ‘Van circus tot cabaret en van popconcert tot opera.’ Dat consumenten de afgelopen jaren minder te besteden hadden, was ook in Carré te merken. ‘Inmiddels zitten we weer in de opgaande lijn, maar we hebben absoluut een moeilijke tijd gehad met dalende bezoekersaantallen. Daarom hebben we de afgelopen twee jaar heel kritisch gekeken naar onze kosten en baten. We moeten wel, om te kunnen overleven als niet-gesubsidieerd theater. We kijken continu hoe we onze processen kunnen stroomlijnen.’

Goede verhalen

Een van die processen is het dagelijks verwerken van het cash geld. Van Heugten: ‘We hebben drie eigen restaurants, meerdere buffetten, kaartverkoop, een parkeergarage die we exploiteren, opbrengsten van de garderobe en de artiestenfoyer. Al deze geldstromen komen samen in het Cikam-systeem. Een veilige, efficiënte manier om het cash geld te verwerken. Voorheen ging ieder biljet of muntje minimaal door drie verschillende handen; dat is gewoon te veel.

Wil je de handling verminderen, dan kom je automatisch uit bij een systeem als de Cikam Easy Cash TD.’ De keuze voor zowel het systeem als Cikam heeft Carré weloverwogen gemaakt. ‘Een andere leverancier was goedkoper, maar qua kwaliteitsbesef kwamen we al snel uit bij Cikam. Daarbij speelden ook de goede verhalen van collega’s een rol. Zo ben ik gaan kijken bij Het Concertgebouw, waar ze positieve ervaringen hebben met dit systeem. Inmiddels werkt ook het Van Gogh Museum met dit systeem, dat ideaal is voor theaters en musea. Zelf heb ik laatst een collega-instelling getipt dat dit wellicht ook wat voor hen is.’

Gastheerschap

Met de Cikam Easy Cash TD kunnen de medewerkers van Carré volautomatisch kassalades vullen en afstorten. ‘Voorheen zat de duty manager alles na te tellen en sealbags te vullen. Dat werd vaak nachtwerk’, aldus Van Heugten. ‘Helemaal in de decembermaand, waarin we dagelijks drie uitverkochte voorstellingen van het Wereldkerstcircus draaien. Doordat al het cash geld nu door minder handen gaat en door het systeem wordt verwerkt, hebben onze mensen meer tijd over om aandacht te besteden aan goed gastheerschap en de kwaliteit van onze service aan onze bezoekers. Toen we de afweging hebben gemaakt om te investeren in dit systeem stond voor ons gastheerschap bovenaan, samen met snelheid, veiligheid en efficiency.’

Sneller en efficiënter, dat is de nieuwe werkwijze zonder twijfel. ‘Op de afdeling Financiële Administratie zijn we veel minder uren bezig met de controle van kassa’s en dagopbrengsten’, stelt Van Heugten. ‘Bovendien hebben we meer inzage in de cashflowstromen; we kunnen in het systeem continu monitoren wat er gebeurt. Ook per medewerker is alles inzichtelijk: wat er is opgevraagd aan wisselkassalade, wanneer en hoeveel er is afgestort. Het systeem is overigens zeer gebruiksvriendelijk; een nieuwe medewerker is binnen tien minuten wegwijs gemaakt.’ De Cikam Easy Cash TD is een recirculatiesysteem; de afgestorte biljetten en munten kunnen de volgende dag – deels – worden gebruikt als wisselgeld. ‘Doordat het geld circuleert, hoeven we minder geld in te kopen. Bovendien hebben we minder geldtransporten nodig; in plaats van twee keer per week komt Brinks nu twee tot drie keer in de maand. Ook dat betekent een grote besparing.’

Goede ondersteuning

Op 1 december 2014 nam Carré het systeem in gebruik. ‘Vlak voor het Wereldkerstcircus, wat een intensieve periode is voor ons personeel’, aldus Van Heugten. ‘We hadden maar zeven voorstellingen van Herman van Veen – een relatief korte periode – om het systeem in de vingers te krijgen. Maar dat was voldoende, mede dankzij de goede ondersteuning vanuit Cikam. Hun projectmanager heeft de implementatie goed begeleid en ook de technische ondersteuning verliep vlekkeloos. We zijn heel content hoe dit systeem van Cikam een rol speelt in onze totale operatie.’

Dat merkten Van Heugten en zijn collega’s onlangs, toen Carré drie dagen lang kampte met een gedeeltelijke stroomstoring als gevolg van een ontplofte lichtinstallatie. ‘Door deze storing functioneerden de servers die connectie hebben met het systeem niet, zodat we de kassa’s drie avonden met de hand moesten tellen. Dan zie je hoe snel je een systeem hebt geadopteerd. Overigens hebben we inmiddels een UPS-accu geïnstalleerd, zodat het systeem ook bij een stroomstoring kan blijven functioneren.’

RECENT
BLOG ARTIKEL

Nieuw 50 euro biljet vraagt software update

Op 4 april 2017 komt er een nieuw 50 euro biljet in omloop. Het 50-eurobiljet is, net als dat van de 20 euro, voorzien van een portretraampje met een hologram van de mythologische figuur Europa.

Nieuw 50 euro biljet

Daarnaast is het nieuwe biljet uitgerust met extra beveiligingen om valsmunterij te voorkomen. Zo zijn er voelbare inktlijnen toegevoegd en zie je een smaragdgroen oplichtend cijfer 50 als het biljet gekanteld wordt. Om het nieuwe biljet te kunnen herkennen moet de software van alle geldverwerkingssystemen en bankbiljettencontrolesystemen aangepast worden.

Cikam Euro Contact Bankbiljettencontrolesysteem

Alleen een Cikam Euro Contact met een mini USB aansluiting kan van nieuwe software worden voorzien. Daarentegen kunt u de nieuwe software update gemakkelijk zelf installeren. Ga naar www.cikameuroupdate.nl, registreer u en download de software. Met een paar simpele stappen is uw Cikam Euro Contact klaar voor de verwerking van het nieuwe € 50,- biljet.

Software update overige Cikam geldverwerkingssystemen

De software van alle overige geldverwerkingssystemen moet door een technicus van Cikam worden uitgevoerd. U kunt deze update het beste vóór de invoering van het nieuwe € 50,- biljet uitvoeren. Op deze manier voorkomt u dat uw systeem de nieuwe biljetten niet herkent of niet telt. Maak dus tijdig een afspraak met Cikam via 036-5397200 (optie 2) of stuur een mail naar tsd@cikam.nl.