Vragen?
Snel duidelijk
etiketteren
Bekijk hier de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Chat dan meteen met Martijn of Volkan via de blauwe knop onderaan het scherm.
Meest
Gestelde vragen
 • Kan ik ook direct op producten/dozen printen, zonder het gebruik van een etiket?

  Kan ik ook direct op producten/dozen printen, zonder het gebruik van een etiket?

  Ja, dat kan. Voor zowel dozen als producten kunt u gebruik maken van onze inkjet systemen. Deze systemen spuiten de barcode, tekst, maar ook uw logo rechtstreeks op de doos. Wilt u meer informatie over deze systemen, of weten of het ook voor uw toepassing geschikt is? Neemt u gerust contact met ons op.

 • Kan mijn (huidige) systeem ook worden onderhouden door Cikam?

  Kan mijn (huidige) systeem ook worden onderhouden door Cikam?

  Geen probleem. Bij de aanschaf van een nieuwe machine bieden wij vrijblijvend een onderhoudsabonnement aan. Door hiervoor te kiezen weet u zeker dat de continuïteit van uw proces niet in gevaar komt. Ook uw huidige machine(s) kunnen wij onderhouden. Dat kan op basis van een losse beurt of in contractvorm. Vraag onze specialisten naar de diverse mogelijkheden.

 • Ik gebruik laservellen. Wanneer is het verstandig om etiketten op rol te gaan gebruiken?

  Ik gebruik laservellen. Wanneer is het verstandig om etiketten op rol te gaan gebruiken?

  Het werken met etiketten op rol is in de meeste gevallen de logische keuze. De etiketten en de inkt zijn voordeliger dan op vel. Daarnaast hoeft u nooit meer een etiket weg te gooien, omdat u het aantal etiketten dat u nodig heeft exact kunt ingeven. Tenslotte zijn de meeste laserprinters gevoeliger voor storingen bij het gebruik van belijmde laservellen. Twijfelt u nog? Neem dan contact op met onze binnendienst.

 • Is er een minimale bestel hoeveelheid etiketten?

  Is er een minimale bestel hoeveelheid etiketten?

  Bijna nooit. Omdat wij een voorraad aanhouden van de meest gebruikte supplies, is een bestelling van enkele rollen geen enkel probleem. Als wij klantspecifiek produceren is nagenoeg elke gewenste hoeveelheid mogelijk.

 • In hoeveel kleuren kan ik printen met een systeem van Cikam?

  In hoeveel kleuren kan ik printen met een systeem van Cikam?

  Uiteraard biedt Cikam de mogelijkheid om te werken met een kleurenprinter. Deze zijn er in diverse modellen, en werken met inktcartridges. Deze systemen zijn ideaal voor het maken private labels, in kleine en middelgrote oplages. Het op voorraad houden van vele lay-outs is hiermee verleden tijd. Het is ook mogelijk om in de lijn in kleur te printen. Voor meer informatie of een demonstratie kunt u contact opnemen met onze specialisten.

 • Wat is Print & Apply?

  Wat is Print & Apply?

  Het antwoord zit al in de naam. Bij Print & Apply wordt het etiket gedrukt én aangebracht in de lijn. Dit kan zijn op de producten zelf, op dozen, maar ook op volledige pallets. Deze oplossingen zorgen ervoor dat er minder handen nodig zijn voor de verwerking en het proces sneller kan verlopen. Uiteraard vertellen wij u graag meer in een persoonlijk of telefonisch gesprek.

 • Ik wil gaan etiketteren. Wat heb ik nodig?

  Ik wil gaan etiketteren. Wat heb ik nodig?

  Allereerst brengt u in kaart welke informatie u op het etiket wilt vermelden. Dit kan een vaste lay-out zijn, maar het etiket kan ook variabelen bevatten. Hiervoor levert Cikam diverse software oplossingen die variëren van een basispakket tot zeer geavanceerde software op maat. Vervolgens maakt u een keuze in het formaat en het materiaal. Hierbij houdt u rekening met de invloeden van buitenaf waarmee het etiket te maken krijgt. Denk hierbij aan kunststof materialen bij vochtige omgevingen, speciale belijmingen voor diepvriesproducten, of bijvoorbeeld de voedselveiligheid. Een simpel papieren etiket voor verzendingen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Tenslotte heeft u een etikettendruksysteem nodig; de printer. De specialisten van Cikam helpen u graag om een juiste keuze te maken op alle eerder genoemde punten.

Typische
uitdaging van een klant
 • Uitdaging
  Flexibel voldoen aan de vraag van de klant
 • Doelstelling
  Snel in spelen op de behoefte van de klant met een flexibel etiketteersysteem.
 • Cikam oplossing
  Na aanschaffen van de hardware over gegaan op maatwerk software; logistieke informatie uit ERP systeem wordt gekoppeld aan etiketteersoftware waarmee de planner etiketten vormgeeft en aanmaakt.
In de praktijk
Hoe je een grote IT-vernieuwing succesvol doorvoert? Niet te veel willen, mensen binnen je bedrijf mee nemen tijdens het proces en kiezen voor flexibele partij. Voor ons is Cikam die flexibele partij op het gebied van etiketteren.
Cees-Dirk Holwerda - Pop Vriend Seeds, Supply Chain Coordinator
Ik informeer je graag
Over de mogelijkheden in etiketteren
Cikam_Etiketteren_Sander_van_der_Zeijden