Contant betalen nu ook bij een kiosk

Dat de kiosk ook bij tankstations zijn opmars maakt is niet zo verwonderlijk. De effectiviteit en de extra inkomsten door het inzetten van een kiosk zijn inmiddels ruimschoots bewezen. Maar wat als alle klanten nu eens via een kiosk kunnen betalen, dus ook die klanten die contant willen afrekenen? Dan kunnen we de huidige caissière beter inzetten in de shop en wordt de inzet van een kiosk nóg effectiever.

Kiosk met gesloten betaalsysteem

Zeker in coronatijd zijn we erachter gekomen hoe belangrijk het is om betalen met contant geld contactloos te maken, zeker als er ook met verse producten gewerkt wordt. Door het inbouwen van een Cikam Easy Cash gesloten betaalsysteem in de bestelzuil, kunnen klanten zelf kiezen hoe ze willen betalen, dus ook contant. De oplossing is klantvriendelijk, hygiënisch, veilig, efficiënt, snel en voorkomt kasverschillen. De klant doet zijn bestelling op de bestelzuil, kiest voor de wijze van betalen bij voorbeeld contant, voert geld in het systeem in en ontvangt automatisch wisselgeld terug. Het is zelfs mogelijk om geld bij te pinnen of alleen te pinnen.

Een caissière met een geldlade is niet meer nodig, hij of zij kan nu bijvoorbeeld als host ingezet worden of voor het bereiden van versproducten. De inzet van een gesloten betaalsysteem levert tevens een veiligere werkomgeving op, omdat al het geld direct is opgeborgen in het systeem. Door de bijbehorende software heeft de ondernemer altijd en overal (dus ook op afstand) inzicht in de contante geldstroom.

Koppeling met POS

Het Cikam Easy Cash gesloten betaalsysteem kan dus ingebouwd worden in een kiosk, maar kan tevens gekoppeld worden aan uw POS, bijvoorbeeld Tokheim (TSG) of Extendas. Op deze manier is het mogelijk om alle betaalmogelijkheden, van pinpas tot creditcard en contant geld tot voucher, onder te brengen in één software pakket. Dit levert volledig inzicht op voor de ondernemer en een sluitende administratie.

Extra verkoopkansen

Een kiosk maakt het mogelijk om brandstof verkoop te combineren met verkopen uit de shop. Tevens is dat ook hét moment om klanten te wijzen op interessante aanbiedingen en/of acties. Ideaal om de omzet te verhogen. En niet alleen toepasbaar voor mensen die met een pasje willen betalen, maar voor alle klanten. Oftewel, bedien de hele doelgroep. Een bestelzuil in combinatie met een gesloten betaalsysteem, gekoppeld aan de POS, levert gegarandeerd een hogere omzet en productiviteit op!

Zit er nog toekomst in contant geld?

Door de corona is het percentage contante betalingen tijdelijk gedaald, maar zal naar verwachting toch weer op ruim 30% uitkomen. Voor veel mensen is contant betalen hun belangrijkste betaalmogelijkheid. Daarom zal contant geld altijd nog een aanzienlijk deel uitmaken van de totale transacties, ook bij tankstations.

Elisabeth Beuningh

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking.