Cash recycle automaten; dé oplossing voor duurder wordend cash

“Hoe minder cash je hebt, hoe interessanter het is om aan cash management te doen”, aldus retailexpert Ewoud de Boer van Rethink in een interview met Cikam. Hij heeft het hier over de inzet van cash recycle automaten die een ondernemer inzicht en controle geeft over alle cash. Hoe werkt dat?

Cash wordt duurder

In hetzelfde interview voor de whitepaper Yes we (s)can vertelt Ewoud: “Cash wordt schaarser, maar daardoor wordt het per euro duurder om cash te hebben. Bij cash heb je namelijk te maken met veel meer indirecte kosten, zoals extra controle, veiligheidssystemen ed. Dus als je dat terug rekent naar kosten per transactie, dan wordt cash straks duurder dan pin. Dus hoe minder cash je hebt, hoe interessanter het is om aan cash managent te gaan doen door middel van cash recycle automaten.”

Door de inzet van cash recycle automaten kun je de kosten van cash omlaag brengen. Hoe? Doordat de contante betalingen gedaan worden in de automaat is je cash direct geteld, geregistreerd en veilig in het systeem opgeborgen. Dit betekent geen kassa-lades meer tellen of extra controles uitvoeren. Met behulp van een app heb je direct inzicht in alle transacties en de inhoud van de automaat. Je kunt dus ook precies zien wanneer je wisselgeld moet aanvullen of juist de automaat moet legen.

Laat je klanten bijpinnen

Het afstorten van cash bij de bank wordt steeds duurder. Geef daarom je klanten de mogelijkheid om bij te pinnen via het cash recycle automaat. Hierdoor hoef je als ondernemer minder vaak geld af te storten bij de bank, waarmee je weer kosten bespaart. Omdat het systeem alles nauwkeurig registreert is dit administratief geen probleem. Tevens vervul je hiermee een maatschappelijke functie, zeker in kleinere dorpen, omdat het aantal pinautomaten flink is afgenomen. Ook vinden mensen het veiliger om in een winkel bij te pinnen dan buiten bij een pinautomaat geld op te nemen.

Cash recycle automaten

De cash recycle automaten, ook wel gesloten betaalsystemen genoemd, kunnen worden ingebouwd in de balie van de winkel of receptie en gekoppeld aan je POS systeem. Inmiddels hebben we bijna 40 koppelingen met POS leveranciers en hier komen maandelijks nog nieuwe koppelingen bij. De oplossing is klantvriendelijk  en werkt zeer eenvoudig: de klant voert het contante geld in en het systeem geeft automatisch wisselgeld terug. De contante betaling wordt dus verricht zonder tussenkomst van een medewerker. Geen fouten meer met het teruggeven van wisselgeld en dus nooit meer kasverschillen!

Voordelen-van-een-cash-recycle-automaat

Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten cash recycle automaten.

Andrew Citroen

Denkt graag mee op het gebied van geldverwerking.