Van ijsbaan en zwembad naar gigantische evenementenlocatie

De Bonte Wever is een gevestigde naam uit Assen als het gaat om hotel en eventlocatie. Collega’s Anita Temmink en Alie Glimmerveen van de fi nanciële administratie zijn laaiend enthousiast over de komst van het backoffi ce recycle systeem. ‘De voornaamste reden is de veiligheid van het gesloten recycle systeem.’

De Bonte Wever is een familiebedrijf. Wat in 1990 begon met alleen een ijsbaan en een zwembad, genaamd DeSmelt, heeft Hennie van der Most later een uitbreiding gerealiseerd. Er kwam horeca bij en er werd een evenementenhal gebouwd. Per 1 januari 2009 is DeSmelt overgenomen door Jan Smit, o.a. bekend als ex-voorzitter van de voetbalclub Heracles. Na de overname is hij gestart met de realisatie van een hotel. Een ambitieus plan: binnen een jaar een hotel bouwen met maar liefst 182 kamers, een lobby en receptie! De oude hoofdentree werd rigoureus verbouwd tot de ruimte die het nu nog steeds is. De ijsbaan is per 2017 verleden tijd, de Bonte Wever is tegenwoordig een all-in hotel met alle faciliteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bowling, de curling, nieuwe schoonheidssalon, recreatieruimtes, een nieuw saunacomplex voor een heerlijk verblijf voor jong en oud. De zakelijke markt is een deel van de organisatie. Elk jaar vindt de Dutch Open Darts hier plaats en sinds jaar en dag worden hier de WK Dans, Ballroom en Latin Dance gehouden. Bedrijven uit de buurt vieren hier hun bedrijfsfeest. Om als voorbeeld te noemen kunnen ze in het restaurant ‘Plaza Mexicana’ 700 gasten plaatsen. Recht uit het hart, een organisatie voor gehandicapten viert hier elk jaar een feest en de Edwin Evers Band is hier ook kind aan huis.

En daar was de reddende engel

‘Zoekend naar een oplossing voor het verwerken van onze contante geldstroom kwamen we uit bij Cikam. Kleinschalig zijn we eerst begonnen met een tellertje, een weegschaaltje. Dat vonden we destijds al heel vooruitstrevend, dat door geld te wegen, het geteld werd. Na tevreden te zijn over de Cikam oplossingen hebben we daarna geïnvesteerd in een munten tel- en sorteersysteem. Voor die tijd aardig vooruitstrevend. We waren erg blij met de service en kwaliteit die Cikam biedt. Zo hebben we 2 jaar geleden weloverwogen geïnvesteerd in een backoffice gesloten recycle systeem, een Cikam Easy Cash MDX. We zijn gestart met dit backoffice systeem, omdat we hiermee de veiligheid konden verhogen doordat er door het inzetten van deze oplossing geen open geld meer is. Zowel voor de gebruiksvriendelijkheid als gemak en tijd te besparen voor de medewerkers. Daarnaast voorkomt het fraude. Het kassabedrag wordt opgenomen op eigen naam doordat de medewerker inlogt en ook weer afgestort.

We hebben hierdoor ook op afstand inzicht in de geldstroom. De andere reden om te investeren in een Cikam systeem was tijdsbesparing. We hebben binnen de Bonte Wever toch nog een redelijke contante geldstroom zeker met evenementen. Door het inzetten van het gesloten systeem hebben we veel tijdswinst gerealiseerd.

Tijd is geld

Doordat het systeem volautomatisch de bankbiljetten en munten verwerkt, scheelt dat De Bonte Wever 37 uur op weekbasis. Door het inzetten van het Cikam systeem besparen we in uren bijna een FTE op weekbasis. Tel uit je winst. Door middel van de Cikam software hebben we realtime inzicht in de kasstromen. ‘Als er ergens een fout wordt gemaakt kunnen we door middel van de Easy Cash software direct zien waar de fout is gemaakt. Onze medewerkers ervaren het opnemen en het afstorten van de kassa’s als erg prettig en gemakkelijk.