noodstroomoplossingen

Efficient etiketteren


Nieuws

Volg onze nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van noodstroomoplossingen.

Energiebedrijf Sempra kiest voor GenCell

San Diego’s Energiebedrijf Sempra heeft GenCell, een innovatief bedrijf uit Israël, ingeschakeld om G5rx brandstofcellen te installeren, zodat de stations ook van stroom worden voorzien tijdens storingen. De noodstroomvoorziening van dit nutsbedrijf draait op een GenCell ​​technologie die normaal gesproken alleen wordt toegepast tijdens de Apollo maan missies; op waterstof brandstofcellen.

De G5xr systemen maken de back-up programma’s betrouwbaarder tijdens een stroomstoring. De overeenkomst tussen beide partijen komt tot stand, minder dan een maand nadat de U.S. Energy Department waarschuwde dat men kwetsbaar is voor cyberaanvallen, die steeds vaker voorkomen.

Sempra

De noodstroomvoorziening gebruikt momenteel lood-zuur batterijen en kan maximaal 8 uur noodstroom geven. “Als de stroomuitval langer duurt, moeten we overschakelen op conventionele brandstof generatoren,” zegt Jonathan Woldemariam, San Diego Gas & Electric’s director of electric transmission and distribution engineering. “De brandstofcel-technologie zal de diesel generatoren gaan vervangen.” GenCell zal in eerste instantie de G5rx backup brandstofcellen installeren op drie van San Diego Gas & Electric substations, en is van plan om ze binnen drie jaar bij 30 substations te installeren.

GenCell’s brandstofcellen produceren 5 kilowatt uur stroom voor meer dan 24 uur. Ze verbruiken industriële waterstof in plaats van medische kwaliteit waterstof en maken geen gebruik van platina, hetgeen wel gebruikelijk is bij andere brandstofcellen technologieën (en eveneens kostbaar).

De systemen worden ondergebracht in units van 3 meter lang en bestaat uit twee compartimenten; een voor de brandstofcellen en controles, de andere voor waterstof tanks. De units kosten ongeveer $ 100.000 per stuk. Over de deal met San Diego Gas & Electric brengt Gil Shavit, voorzitter van GenCell, verder geen details naar buiten. “GenCell’s G5rx produceert elektriciteit uit waterstof door middel van een chemisch proces. Hiermee hebben wij een voorsprong op de huidige batterijen. Accu’s zijn een batterij, wij zijn een generator”, aldus Gil Shavit.

energie; noodstroom; sempra; gencell; cikam; branstofcel

 

Céline Versterre

Céline Versterre