Etiketteren

Efficient etiketteren


Nieuws

Volg onze nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van etiketteren en het automatiseren daarvan.

OpenOfferte.nl: scannen, wegen en etiketteren ineen

Pakketten efficiënter etiketteren. Dat is wat OpenOfferte.nl wilde bereiken. Lees hier meer over de nieuwste oplossing die dit mogelijk maakt: de Cikam Scan-Weeg-Etiketteerlijn.

 

De uitdaging

OpenOfferte.nl verwerkt dagelijks duizenden pakketten. Om dit proces te optimaliseren zocht OpenOfferte.nl een automatisch systeem voor het scannen, wegen en etiketteren van pakketten.

 

 De voorwaarden

OpenOfferte.nl wilde één geautomatiseerde lijn, volledig geïntegreerd in haar bestaande productieproces. Zowel de hardware als de software van de verschillende modules moet hierbij slim aan elkaar worden gekoppeld. Belangrijke voorwaarde: de lijn moet continu doorlopen, ook bij een leesfout of een verkeerd verwerkt pakket.

 

De oplossing

Om pakketten efficiënter te etiketteren heeft Cikam voor OpenOfferte.nl een Scan-Weeg-Etiketteerlijn ontwikkeld.

  • Eerst worden de pakketten – indien nodig – dichtgetapet en/of omsnoerd. Aan het begin van de lijn wordt vervolgens de barcode gescand, die vooraf is aangebracht op het pakket. Zo worden de klantgegevens realtime opgevraagd uit het Warehouse Management Systeem (WMS) van OpenOfferte.nl.
  • Het pakket wordt vervolgens gewogen, waarna de software van het WMS bepaalt welke bezorgdienst het voordeligst is. Dit gebeurt op basis van het gewicht en de bestemming. Vervolgens wordt het pakket uitgelijnd naar de etiketteermachine.
  • Etiketteren. De software zorgt voor het produceren van het juiste etiket, dat door de etiketteermachine wordt aangebracht. Dit verzendetiket is voorzien van een 3S barcode. Hierdoor kan de klant het pakket volgen via Track & Trace.

 

De voordelen

  • De pakketten worden automatisch verwerkt, met een snelheid van circa 2.000 pakketten per uur.
  • Besparing manuren. Voor het handmatig scannen, wegen en etiketteren moest OpenOfferte.nl voorheen soms wel vijf medewerkers inzetten. Dankzij het geautomatiseerde systeem volstaat één operator.
  • De machine brengt alle etiketten recht aan, op exact dezelfde plaats. Dit vergroot de uitstraling van het eindproduct.
  • Het systeem kan allerlei formaten willekeurig door elkaar verwerken. Van kleine enveloppen (25x20cm) tot grote dozen (40x40x60cm). Het systeem is geschikt voor unieke pakketten (webshop & e-fulfilment), maar ook voor lange runs van duizenden pakketten.
  • Het systeem kan eenvoudig – met minimale instructie – worden bediend.
  • Het systeem controleert elk pakket en ieder etiket. Bij twijfel of een (lees)fout wordt het betreffende pakket uitgestoten, zonder dat het productieproces wordt onderbroken. Het systeem is feilloos; geen pakket gaat verkeerd de deur uit. Dit is van groot belang, ook met het oog op de privacywet en bescherming van persoonsgegevens.

 

De toekomst

De Cikam Scan-Weeg-Etiketteerlijn is een modulair systeem. Het systeem combineert losstaande modules op een logische manier en koppelt deze aan het WMS van de klant. “In de toekomst kunnen we nog modules aan de lijn toevoegen, bijvoorbeeld voor het stapelen en ontstapelen van dozen”, besluit aldus Tjeerd Nijenhuis, directeur OpenOfferte.nl. “Met deze oplossing van Cikam kunnen we steeds efficiënter pakketten etiketteren, nu en in de toekomst.”

 

Wilt u ook uw etiketteerproces verbeteren? Of benieuwd welke andere oplossingen Cikam binnen uw productieproces kan ontwikkelen? Plan dan gerust een belafspraak in.

Céline Versterre

Céline Versterre